Iran: Intet Opec-medlem bør få lov til at overtage vores olieeksport
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Intet medlemsland i Opec burde få lov til at overtage et andet medlemslands andel af olieeksporten. Sådan lød det søndag fra en iransk diplomat til Opecs generalsekretær Mohammad Barkindo.

Det skriver Reuters.

Udmeldingen kommer efter Saudi-Arabien, der er det største olieproducerende land i Opec, har tilbudt en højere olieproduktion efter de amerikanske sanktioner.

"Intet land må overtage andele af andre medlemslandes produktion og eksport under nogen omstændigheder, og på Opecs ministerkonference er der ikke givet tilladelse til sådanne handlinger," siger Kazem Gharibabadi, Irans repræsentant i internationale Wien-baserede organisationer, ifølge det iranske nyhedsbureau Shana.

I maj besluttede den amerikanske præsident Donald Trump at trække USA ud af en international atomaftale med Iran, der er det tredjestørste olieproducerende land i Opec, og annoncerede sanktioner mod landet.

Ifølge Reuters presser Trump sine allierede til at skære importen af iransk olie ned til nul og vil indføre en ny runde sanktioner mod iransk oliesalg i november.

"Iran mener, at Opec i høj grad bør støtte sine medlemmer på dette stadie og stoppe de lande, der forsøger at politisere denne organisation," sagde Gharibabadi, ifølge Reuters.

Både Iran og andre medlemmer af atomaftalen inklusive Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Rusland og Kina har prøvet for at finde en måde at redde aftalen på trods det amerikanske pres.

Ifølge Irans vicepræsident Eshaq Jahangiri søger regeringen efter løsninger for at kunne sælge olie og overføre indtægterne på trods af de amerikanske sanktioner.

"Vi håber på, at de europæiske lande kan leve op til deres forpligtelser, men selvom de ikke kan, søger vi løsninger for at kunne sælge vores olie og overføre indtægterne," siger vicepræsidenten til det statslige nyhedsbureau IRNA, ifølge Reuters.

Europæiske lande har ifølge Jahangiri lovet at kompensere Irans tab efter den nye runde amerikanske sanktioner, men der er ikke flere officielle detaljer, skriver Reuters. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDette kan være nytårsraketterne

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Kinesisk vækstfrygt: Aktieudsalg i USA gav solidt minus på Wall Street

Saxo Bank bekræfter interesse i hollandsk bank til 3,2 mia kr

Ti hammerslag: Russisk porcelæn overrasker og sælges for mere end 20 gange vurderingsprisen

JP Morgan spår et godt 2019 for tech-aktier: Her er favoritterne

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Ørsted-konkurrenter vandt offshore-auktion i Massachusetts

Oplysninger om ejerforhold skal være i orden: 7000 virksomheder sendt til tvangsopløsning

Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med