Brøndby-træner forventer hårdere modstand fra FCK
Alexander Zorniger har siden torsdagens Europa League-sejr i Serbien grublet over, hvordan hans mandskab skal besejre FC København.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Forud for sæsonens første store slag mellem konkurrenterne Brøndby og FC København søndag eftermiddag, giver Brøndby-træner Alexander Zorniger udtryk for, at han har større forventninger til rivalen i denne sæson.

I sidste sæson sluttede Brøndby 23 point foran FCK, og vestegnsklubben vandt fire ud af fem opgør mod rivalen - herunder et opgør i pokalturneringen - og spillede uafgjort i den femte kampe.

En gentagelse bliver svær, siger Zorniger.

"Generelt har vi nok kvalitet i holdet til at slå FCK. Men der er ingen tvivl om, at vi kan forvente et højere individuelt niveau fra dem denne gang, end det var tilfældet i sidste sæson."

"De vil dominere kampene og tvinge deres spillestil ned over modstanderen, så det er, som vi kender det fra de gange, vi har mødt dem og set dem de seneste år."

"Allerede i vinter så vi, at de lavede nogle justeringer og spillede mere igennem midten, så det er den mest åbenlyse ændring i deres spillestil," siger Alexander Zorniger til Brøndbys hjemmeside.

Siden sidste sæson har de to rivaler skiftet ud på flere positioner.

Brøndby har blandt andet skiftet ud på målmandsposten, den defensive midtbane og i angrebet. FCK har byttet ud i målet, centerforsvaret og i angrebet.

Alexander Zorniger mener, at det kan være vanskeligt at forberede nye spillere på den ramme og intensitet, et opgør mellem de to rivaler byder på.

"Det er svært at forberede sig på et første derby - man skal føle det på egen krop."

"Medspillerne har forberedt dem lidt på søndagens kamp, men det kan også være en fordel ikke at have for meget viden om de her derbykampe på forhånd. På den måde går du ind til det med en anden friskhed og gå-på-mod," siger Brøndby-bossen.

Inden søndagens kamp fører Brøndby Superligaen med ti point efter fire kampe. FCK ligger nummer to med ni point. Opgøret begynder søndag klokken 16 i Telia Parken.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Genmabs pengemaskine skuffer: Aktien i brat uvending

Dansk urfirma går konkurs efter få år: "Det er brandærgerligt og man siger da nogle grimme ting"

Genmab faldt 13 pct. på skuffende salgstal - analytiker vurderer at Genmab når i mål for hele året

Dansk flymilliardær får ny ejer ombord i livsværket

Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Nervøse investorer frygter en no-deal brexit

Mens vi venter på salgstal for Genmabs pengemaskine: Her er tre analytikeres forventninger

Domstol i München giver Audi milliardbøde for dieselsnyd