Det skriver medierne: Tvivl om Danske Banks troværdighed i egen undersøgelse af hvidvask
Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Generelt Af
BERLINGSKE BUSINESS:

NØGLEPERSONER AFVISER DANSKE BANKS HVIDVASK-UNDERSØGELSE


Kritikere sår tvivl om troværdigheden af Danske Banks interne undersøgelse af hvidvasken i Estland. Flere tidligere ansatte nægter at tale med bankens advokater. De tør ikke medvirke. (Forside, side 8-9)

ØRSTED GÅR I LAND I USA

Efter seks år og frasalg for 25 mia. kr. får Ørsteds topchef, Henrik Poulsen, opkøbsdebut med erhvervelsen af amerikanske Lincoln Clean Energy for 3,7 mia. kr. (Side 3)

PANDORA-TOPCHEF VÆLTET AF TRONEN

Aktierne i Pandora blev ved med at falde, og nedjusteringen mandag aften var dråben, der fik det til at flyde over for bestyrelsen. Topchef Anders Colding Friis er fyret, og selskabet skal nu have den sjette topchef på blot otte år. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV:

FORMANDEN KAN BLIVE DEN NÆSTE I PANDORAS SVINGDØR


Eksperter i ledelse ser flere tegn på, at Pandoras bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, kan være ved at køre sin egen afløser i stilling. Dermed bliver den snart forhenværende administrerende direktør, Anders Colding Friis, måske ikke den eneste fra ledelsestoppen, der forlader smykkeselskabet, som står foran en fyringsrunde. (Forside, side 6-7)

ØRSTED-TOPCHEF HAR FORTSAT OPKØBSKIKKERTEN FREMME


Ørsteds milliardopkøb af det amerikanske landvindmølleselskab Lincoln Clean Energy kan kickstarte flere opkøb uden for kerneforretningen havvind, afslører topchefen. (Side 8-9)

LUFTHAVNE SÆTTER REKORD OG SENDER 427 MIO. KR. TIL AKTIONÆRERNE

Parkeringsafgifter var med til at give Københavns Lufthavne en smule vækst i omsætningen i årets første halvår, hvor taksten for at flyve fra lufthavnen også blev sat ned. (Side 10)

GENMAB-CHEFS SPÅR SANOFI KOMMER TIL AT BAKKE UD


Genmabs topchef regner med, at den franske ærkerival Sanofi kommer til at skrinlægge den lægemiddelkandidat, der er tættest på at tage en bid af det danske biotekselskabs marked. (Side 10-11)

BØRSEN:

PANDORA-INVESTORER TVIVLER PÅ FORMANDENS STRATEGI


Topchef Anders Colding Friis er fortid i Pandora. Strategien er rigtig, men eksekveringen har fejlet, siger bestyrelsesformand Peder Tuborgh. Men investorer og analytikere er ikke overbeviste over strategiens holdbarhed. (Forside, side 6-7)

GENMAB-TOPCHEF TROR PÅ TO UTROLIGE ÅR FOR DARZALEX PÅ VEJ

Yderligere godkendelser og en ny behandlingsmetode, der letter presset på behandlingscentrene, kan sætte ekstra fart i Genmabs storsælgende kræftmedicin Darzalex. (Side 8)

ØRSTED KICKSTARTER STRATEGISK FORANDRING MED USA-OPKØB

Med opkøbet af amerikansk landvind begynder Ørsted et strategisk skifte, hvor havvind bliver suppleret med andre teknologier. (Side 10)

MÆRSK HENTER RIVALER IND PÅ BLOCKCHAIN-SATS

A.P. Møller-Mærsks og IBM's fælles blockchain-platform går i luften under navnet Tradelens. Flere transportgiganter er gået med i satsningen. (Side 12)

KØBENHAVNS LUFTHAVN SLÅR PASSAGERREKORD


Antallet af rejsende til og fra Københavns Lufthavn er rekordhøjt. I første halvdel af året har 14,5 mio. passagerer været en tur gennem lufthavnen viser halvårsregnskabet. (Side 12)

NOVO-TOPCHEF VIL FLYTTE MARKEDET

Bekymring for, at Novo Nordisk igen overser prispres i USA, tynger selskabet, men topchef Lars Fruergaard tror, at nye midler kan lette presset på priserne. (Side 13)

PENSIONSSELSKAB FÅR MARKANT VÆKST I FIRMAKUNDER

AP Pensions topchef Bo Normann Rasmussen har budt 36.000 nye kunder velkommen i årets første halvår. Fantastisk vækst, siger han. (Side 14)


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Ambu og Bavarian de store tabere i rødt C25

Topchef i kæmpe kryptobørs forventer glohede kursstigninger

Svensk venturefond smider millioner i danske iværksætterguldfugle

CNN lægger sag an mod Trump-administrationen

Thulesen Dahl vil stadig hæve pensionsalderen - men kræver samtidig ny aftale for nedslidte

Efter stort kursfald - DFDS er et godt køb

Det koster statskassen 59 mia kr at droppe højere pensionsalder: "Samfundsøkonomisk vil det have store konsekvenser"

Dansk Byggeri: Drop smartphone-skat allerede nu - så bliver den sværere at genoplive

Lars Marcher om Ambus potentiale: "Man skal se det her med lidt jyske briller"