Donald Trumps svigerforældre får statsborgerskab i USA
Melania Trumps forældre, Viktor og Amalija Knavs, er torsdag blevet amerikanske statsborgere. Parret havde i forvejen permanent opholdstilladelse i USA.
Foto: Mandel Ngan/arkiv/Ritzau Scanpix
Generelt Af
USA's førstedame Melania Trumps slovensk fødte forældre har fået amerikansk statsborgerskab.

Det oplyser parrets advokat Michael Wildes ifølge flere medier.

Donald Trumps svigerforældre, Viktor og Amalija Knavs, aflagde troskabsed til USA ved en privat ceremoni torsdag i New York, skriver nyhedsbureauet AFP.

Både Viktor og Amalija Knavs er over 70 år, og begge er gået på pension. Melania Trumps far var i mange år bilsælger i Slovenien, mens hans hustru arbejdede på en tekstilfabrik.

Det er uvist, hvor lang tid processen med at opnå statsborgerskab har taget, men ifølge advokat Michael Wildes har parret selv søgt om at blive statsborgere og ikke modtaget særbehandling.

"De fik økonomisk støtte fra deres datter, og da de først havde fået det grønne kort (opholds- og arbejdstilladelse, red.), ansøgte de om statsborgerskab," siger advokaten til NBC News.

Efter amerikansk lov skal personer med permanent opholdstilladelse have boet i landet i mindst fem år, før de kan søge om statsborgerskab.

Donald Trump har lagt en hård politisk linje over for immigranter, og i januar foreslog han at stoppe netop den form for familiebaseret immigration, som har sikret Melanias Trumps forældre statsborgerskab.

Trumps udspil, som Kongressen afviste, ville begrænse immigranter som hans hustru til kun at kunne støtte ægtefæller samt mindreårige børn økonomisk, så familier kan blive forenet i USA.

Forældre, voksne børn eller søskende derimod ville ifølge Trumps forslag være udelukket fra at kunne komme ind i USA på den måde.

Præsidenten mener, at reglerne er med til at fratage amerikanere job og truer den nationale sikkerhed. Trump er fortaler for et system, der begunstiger uddannede og engelsktalende personer.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Donald Trump i et tweet igen udtalte sig negativt om det, han kalder "kæde"-migration.

Melania Trumps forældre opholder sig en stor del af året i USA, hvor de ofte tilbringer tid med deres datter og barnebarnet Barron.

/ritzau/AFP


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier: Ambu og Bavarian de store tabere i rødt C25

Topchef i kæmpe kryptobørs forventer glohede kursstigninger

Svensk venturefond smider millioner i danske iværksætterguldfugle

Thulesen Dahl vil stadig hæve pensionsalderen - men kræver samtidig ny aftale for nedslidte

CNN lægger sag an mod Trump-administrationen

Efter stort kursfald - DFDS er et godt køb

Det koster statskassen 59 mia kr at droppe højere pensionsalder: "Samfundsøkonomisk vil det have store konsekvenser"

Dansk Byggeri: Drop smartphone-skat allerede nu - så bliver den sværere at genoplive

Lars Marcher om Ambus potentiale: "Man skal se det her med lidt jyske briller"