Generelt Af
Efter at Kina i juni satte rekord i handelsoverskud i samhandlen med USA, vil det alt andet lige gå nedad bakke i indeværende måned på grund af første runde af toldsatser imellem de to lande.

Det vurderer Amy Zhuang, analytiker hos Nordea i Singapore, over for BBC. Det sker, efter at Kinas eksport til USA i årets første seks måneder steg 13,6 pct. sammenlignet med samme periode året før, mens importen fra USA steg lidt mindre med 11,8 pct.

Dermed endte Kinas handelsoverskud i samhandlen med USA i første halvdel af i år på 133,76 mia. dollar, hvilket var en stigning fra 117,51 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år. I alene dette års juni endte handelsoverskuddet på knap 29 mia. dollar, hvilket var rekord.

- Vi forventer, at handelstallene for juli kommer til at skuffe, siden det er der, at den første runde af amerikansk ekstratold havde sin start.

- Men vi regner dog stadig ikke med et stort fald, fordi den runde ekstratold kun ramte varer med en værdi på 34 mia. dollar, hvilket er relativt lidt i forhold til Kinas samlede handel, siger Amy Zhuang til BBC.

Oven på ekstratolden på import af kinesiske varer til en værdi af 34 mia. dollar har den amerikanske præsident, Donald Trump, siden varslet ekstratold på endnu flere varer til en værdi af 200 mia. dollar.

I begge omgange har Kina varslet gengældelse over for de amerikanske tiltag.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format