Mens du sov: Kilder afslører billetprisen på en tur ud i rummet med Amazon
Foto: Ritzau Scanpix
Generelt Af
Måske er du allerede på sommerferie - og måske har du den til gode!?

Uanset hvad, så er det måske en idé allerede nu at overveje, hvor turen skal gå hen til næste år.

Mens dansk detail- og internethandel tripper lidt nervøst ved udsigten til, at Amazon vil foretage et egentligt indtog i Danmark, så har Amazon-stifter Jeff Bezos ifølge anonyme kilder planer for noget, der ligner en  prisliste fra endnu en knopskydning i sin voldsomt ekspanderende forretning. 

Og her er vi mildest talt langt forbi drone-udbringning af en liter mælk og en pakke skiveskåret brød.

Nu er vi ovre i turisme - mere konkret ture ud i rummet med Bezos' raketbiks, der hedder Blue Origin.

Ifølge CNBC har Bezos planer om, at hans første rumturister kan komme af sted til næste år.

Rumturisme skal være en betydelig niche

Og lyder det tillokkende som et alternativ til sommerhuset eller den traditionelle tur til Sydfrankrig, så skal der afsættes mindst 200.000 dollar (knap 1,3 mio. kr.) pr. snude, hvis familien skal den vej på sommerferie.

Måske skal der dog lægges lidt ekstra til side. Billetprisen er nemlig endnu ikke helt fastlagt og kan komme til at ligge mellem de 200.000 og 300.000 dollar (godt 1,9 mio. kr.), hedder det.

Til gengæld ligger det fast, at Blue Origin arbejder målrettet på at udvikle civil rumturisme til at blive en vigtig niche i den voldsomt ekspanderende Amazon-familie. 

Bezos' New Shepard er designet til at transportere seks passagerer ca. 100 km ud i rummet, hvilket skulle være nok til, at man kan opleve nogle få minutters vægtløshed og se jorden udefra, hvis man kan sige det sådan.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt mad og drikke - eller for den sags skyld en stor kuffert - er inkluderet i billetprisen...  

Asiatiske aktier i plus

Den gode stemning fortsætter på de asiatiske aktiemarkeder - i hvert fald hvis man bedømmer situationen ud fra dagens handel i Japan og Hong Kong.

Det japanske Nikkei-indeks ligger klokken ca. 6.00 dansk tid til et plus på 1,57 pct., mens kinesiske Hang Seng er i plus 0,52 pct.


Mere momentum til USA-aktier gav rekord til tech-aktier


Eftersom frygten for massiv kinesisk gengældelse på de amerikanske toldtariffer ikke har manifesteret sig i konkrete nye benspænd for de amerikanske virksomheder, kravlede aktierne højere og højere som handelsdagen skred frem.

Især teknologiaktierne fik momentum og sendte Nasdaq i rekord.

Og selv om muligheden for kommende kinesiske toldtariffer hænger og dirrer i luften, kan nøgletal, der viser en stadig stærk global vækst og flere konkrete regnskaber, der viser god indtjening hos de store selskaber, trumfe denne frygt hos investorerne i disse dage.

S&P lukkede i indeks 2.798 – en stigning på 0,9 pct. og Dow Jones gik til ro i en stigning på 0,9 pct. til indeks 24.925.

Nasdaq endte i rekord-niveau i indeks 7.823 en stigning på hele 1,4 pct.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Forbrugerombudsmanden politianmelder kviklånsselskaber: Magnus Kjøller har millioner på spil

Sommerhussalget i eksplosiv start: Fordoblet siden 2011

Milliardprojektet, der gik i vasken: Navngivne aktører undsiger aftaler om bykonges drømmevandland

Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Aktieåbning: DSV i bund og Genmab i top i negativt C25

Nordea til investorerne: Sæt ikke forventningerne for højt til Fed i aften - udsigt til røde markeder

Mærsk: Sælger resterende Total-aktier for knap 6,6 mia. kr.

Talsmand for May: Vil bede EU om at udskyde brexit