Salget af rosévin, øl og is eksploderer i denne sommer
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Da årets sommer kom til Danmark 7. maj 2018, fik kammerjunkbagerne meget travlt.

"De har stadig travlt," fortæller Lars Aarup, analysechef i Coop, der er landets største detailvirksomhed, og som driver butikker som Irma, Kvickly og Fakta.

De danske forbrugere har pga. den varme og solrige sommer skiftet forbrugsadfærden ud, og det kan tydeligt måles på salget af en række forskellige varer.

"Vores kunders forbrug af vin er nogenlunde det samme, men det svinge fra rødvin og over i rosé- og hvidvin. Rosévin sælger her i varmen mere end dobbelt så meget som normalt. Det er steget med 230 pct.," siger Lars Aarup og forklarer, at det er målt i forhold til ugen før, varmen satte ind.

Vi drikker i forvejen meget øl

"Forbruget af øl og vand er steget med ca. 8 pct. Vi drikker i forvejen forholdsvis meget til hverdag, så det er meget stor volumen," siger han.

I Coop-butikkerne er der også særdeles god omsætning i vandmelon, is og grillpølser.

"Måden, man kan se, om det er en god sommer i supermarkedet, er, hvis den kummefryser, hvor der før lå frosne supper med kød- og melboller, nu er fyldt med pind- og literis. Eller hvis der er kørt kvartpaller med rosévin ind i det kølig frugt og grønt område," siger analysechefen.

Og en varm og solrig sommer er ikke bare et højt ønske i store dele af befolkningen, detailhandlen slikker sig også om munden over de høje temperaturer.

"En varm sommer er af flere årsager god for detailhandlen i Danmark. Vi er mere ude, vi hygger mere med vennerne, og så spiser og drikker vi generelt mere. Når sommeren er så god, er der samtidig færre, der flygter ud af landet på ferie. Vi bliver mere hjemme, og det kan helt klart mærkes i detailhandlen," siger han og tilføjer, at det er for tidligt at fortælle om, hvordan det tager sig ud på bundlinjen.

"Men sidste sommer var en møgsommer."


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

Sveriges valgdrama går ind i ny fase - Löfven på vej ud

Ægtepar rider på bølgen i Cold Hawaii: Guesthouse, rejsebureau, pizzabar og surfbutikker

Playboy Club er tilbage: "Nøgenhed var aldrig problemet, fordi nøgenhed ikke er et problem"

Aktiechef: Risikoapetitten er steget trods øget handelskonflikt

60 år i dag: Sydbanks førstedame vil ikke give slip på tøjlerne

De store partier fredede hinanden efter skandalerne i Skat: Nu erklærer Socialdemokratiet krig

Postkort fra Wall Street: Millennials er til pot, tech og tesla