Det skriver medierne: SAS-samarbejdet går ind i ny epoke
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix
Generelt Af
Jyllands-Posten Erhverv

Regeringen sætter turbo på hvidvask-bekæmpelse


Indberetningerne fra især bankerne til bagmandspolitiets hvidvask-sekretariat er steget voldsomt de seneste år, men samtidig er bemandingen faldet drastisk. Nu lover justitsminister Søren Pape (K), at der skal ansættes flere folk til at behandle de mange alarmer om pengevask. 

Jysk er klar til at erobre nye markeder 

Dynekøbmanden bag Jysk-koncernen med butikker i 50 lande, Lars Larsen, satser hårdt på at erobre flere lande – også asiatiske, selv om han aktuelt må skrue ned for store kinesiske ambitioner

Bankerne drukner bagmandspolitiet i alarmer om hvidvask

Rekordmange indberetninger om hvidvask presser bagmandspolitiets hvidvasksekretariat, som i forvejen blev kritiseret for at være underbemandet.

Staten holder fast i SAS-aktierne 


Den danske stat har ingen planer om at sælge ud af aktierne i SAS. Det oplyser finansminister Kristian Jensen (V), efter at den norske stat har solgt alle sine aktier i det skandinaviske flyselskab.

Berlingske Business

Ambu har kun vundet første halvleg trods kursstigning på 5500 pct. 

Over de seneste ti år har medicoselskabet Ambu budt på en stigning i aktiekursen på svimlende 5500 pct. "Vi har kun vundet første halvleg", lyder det fra selskabets topchef, Lars Marcher. 

SAS' tid som kronjuvelen i det nordiske samarbejde står nu for fald

SAS, der i mange år har været et skandinavisk prestigeprojekt mellem Danmark, Norge og Sverige, går nu ind i en ny epoke, efter at Norge har solgt sine aktier. Det er begrædeligt for det nordiske samarbejde, mener nogle, men konkret vil det formentlig ikke betyde det store for hverken SAS eller Kastrup Lufthavn. 

Børsen


Presset Mærsk-selskab og Vestas i fælles vindsatsning

Kriseramte Maersk Supply Service går sammen med Vestas i en storstilet satsning på vind. Ifølge topchef i Maersk Supply Service, Steen S. Karstensen, er årsagen, at olie og gas er presset, mens møllemarkedet har gode vilkår. Vestas' innovationschef, Bo Svoldgaard, håber, at samarbejdet vil hjælpe med at udvikle nye muligheder, for det er omkostningstungt. 

SAS-formand glad for norsk exit 


SAS-formand Carsten Dilling er tilfreds med fremover at have én statslig ejer mindre, fordi det forenkler tingene. Sverige vil stadig ud, mens et dansk exit afvises.

Lars Larsen klar til at prøve Kina igen

Jysk-ejer Lars Larsen er i gang med at lukke sine kinesiske butikker. Men den fejlslagne satsning var ikke specielt dyr, så han er klar til at prøve igen. 

Novo Nordisk vil lave trinvise sparetiltag 

Novo Nordisks topledelse har på den nyligt overståede diabeteskonference i USA sagt, at besparelser er undervejs, men de vil komme trinvis. 

Polaris sælger ikonisk lampefirma til italienere 


Kapitalfonden Polaris har solgt det ikoniske selskab bag blandt andet PH-lamperne, Louis Poulsen, til den italienske kapitalfond Investindustril, der blandt andet står bag Aston Martin. Det forventes at koste italienerne 1,5 mia. kr. 

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?