Det skriver medierne: Ørsted sælger ud af arvesølvet
Henrik Poulsen står i spidsen for Ørsted, der nu gør sig klar til at sælge ud af elnettet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix
Generelt Af
Jyllands-Posten Erhverv

Udsigt til hård budkrig om Ørsted-net

Elselskabet Seas-NVE kommer ifølge eksperter til at slås med pensionsselskaber og internationale fonde om Ørsteds elnet i hovedstaden, der kan komme til at koste omkring 14 mia. kr. Men det er ikke hvem som helst, der må købe. 

Revisionshuse vil have del i advokaters milliardmarked 

I udlandet tjener de store revisionshuse milliarder på at sælge advokatydelser til erhvervskunderne, og det vil de også gerne i Danmark. De opruster, og de store advokathuse væbner sig til konkurrencen fra The Big Four. 

Investeringer gav sløjt resultat hos Harboe

Harboes Bryggeri kunne lige holde bundlinjen på den positive side i regnskabsåret 2017/2018. Det er investeringer og et øget prispres på markedet, der ligger til grund for de sløje resultater i forhold til året før. 

Berlingske Business

Ørsted vil fortsætte milliardudsalget 


Energiselskabet Ørsted gør klar til sælge endnu en del af arvesølvet for at fokusere på den voksende grønne forretning. Denne gang er det elnet og privatkunder i Danmark, som bliver sat til salg, og særligt én køber er oplagt - aktionæren Seas-NVE.

PH-lampen kommer i familie med Aston Martin

Lampefirmaet Louis Poulsen, der står bag ikoniske PH- og Arne Jacobsen-lamper, sælges nu af den danske kapitalfond Polaris til det italienske investeringsselskab Investindustrial, der blandt andet står bag Aston Martin, i en handel, der formentlig løber op i 1,5 mia. kr. 

Børsen 

Ørsted gør klar til havvind uden statsstøtte


Statsstøtten til havvind vil snart forsvinde, erkender Ørsted, der derfor vælger at sætte sin el- og privatkundeforretning til salg. Med frasalget fokuserer selskabet opmærksomheden på at være global producent af grøn energi, ifølge topchef Henrik Poulsen. 

Novo-rival tror på fortsat pres på insulin i USA

Den franske medicinalkoncern Sanofi venter uformindsket pres på insulinmarkedet i USA og arbejder på at få væksten tilbage i diabetes med nye produkter. 

MAN Diesel får nyt navn i grønt sats


MAN købte det danske industriklenodie B&W i 1979. Fra og med i dag hedder motorproducenten MAN Energy Solutions som led i den grønne transformation af de tunge industrier.

Mærsks strategi vil presse de små speditører 

Formanden for A.P. Møller-Mærsk, Jim Snabe, er klar til at presse de små spillere ud. Til gengæld vil det være til gavn for de store speditører.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån