Det skriver medierne: Novo-topchef vil kaste nogle håndgranater
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Novo-topchef vil kaste "nogle håndgranater"

Lars Fruergaard Jørgensen blæser til kamp mod bureaukrati i Novo Nordisk og sagde for nogle uger siden på et medarbejdermøde, at han vil ruske gennemgribende op i virksomheden. Det budskab har skabt ekstra nervøsitet flere steder i Novo, der ligner en virksomhed med kurs mod en sparerunde. Det skriver Berlingske.

Ny lækage om skattely afslører Nordea-praksis

Nye dokumenter fra de såkaldte Panama Papers løfter sløret for, at Nordea har givet kunder tilladelse til ikke at oplyse navn på visse aktiver. Det har øget risikoen for hvidvask og skatteunddragelse. Det skriver Berlingske.

B&O går på jagt efter et nyt guldæg

Danmark skal være et internationalt epicenter for lydudvikling med det nye Sound Hub Denmark i Struer. 50 mio. kr. er investeret, og samarbejdspartnerne tæller blandt andre B&O, Aalborg Universitet og Accelerace. Det skriver Berlingske.

Børsen

Pensionsgiganter svigter startups

Pensionsselskaberne investerer kun en brøkdel af formuen i venturefonde og potentielle vækstkometer. Men jo mere, danske pensionskasser investerer i venturefonde og it-startups, jo mere vil det gavne dansk økonomi, vurderer Niklas Zennström, der var medstifter af Skype. Læs historien her.

Novo Nordisks pilleeventyr har blockbuster-udsigt

Endnu en omgang positive resultater for Novo Nordisks diabetespille gav plus til aktien og udsigt til milliardsalg inden for en kortere årrække. Læs historien her.

Pandora-rigmand dropper børsnotering af cafekæde

Pandora-stifter René Sindlev opgiver nu sit stort anlagte projekt om at rulle cafékæden Dr Smood ud i store dele af verden. Han forventer at sælge kæden inden for to-tre år og dropper dermed også den planlagte børsnotering. Læs historien her.

Styrelse vil tage Elsam-sagen i Højesteret

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har søgt om tilladelse til at anke den såkaldte Elsam-sag til Højesteret, efter at Vestre Landsret i slutningen af maj gav energiselskabet, der i dag er en del af Ørsted, medhold i en sag om opkrævning af for høje elpriser. Læs historien her.

Jyllands-Posten Erhverv

Topchefer advarer om at debatten skrævvrides af udlændinge-slagsmål

Toppen af dansk erhvervsliv frygter, at debatten om udlændinge vil tage de store overskrifter i den kommende valgkamp. For der er andre og vigtigere emner, lyder det fra ti toneangivende topchefer. Det skriver Finans.

Brexit rundbarberer bundlinjen i Arla-datterselskab

Indtjeningen i Arlas største datterselskab - det britiske Arla Foods Limited - er under pres af vilde prisudsving på råvaremarkederne og den voldsomme turbulens efter brexit. Det skriver Finans.

Nordea-duksefonde har smidt Facebook på porten

Nordea Invests etiske fonde har solgt samtlige aktier i Facebook. Beslutningen om at sende det sociale medie på porten kommer, efter at Facebook har været centrum i en større dataskandale. Det skriver Finans.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


Analyse: May i historisk nederlag - ildsprudlende Corbyn forsøger onsdag at vælte hende

Mens du sov: Enorm usikkerhed efter afvisning af brexit-plan, rederier vil sende mia-regning til kunder

Dansk Erhverv om Mays knusende nederlag: No-deal-brexit tættere på end nogensinde

May lider største nederlag nogensinde - Underhuset afviser udtrædelsesaftale for brexit

Pundet danser på stedet: Markederne trækker på skuldrene af Mays' brexit-knockout

Aktier: Wall Street går i plus på kinesiske væksttiltag - brexit prellede af

Kryptisk EU-formand opfordrer til ny brexit-afstemning i Storbritannien

Labour fremsætter mistillidsvotum - vil vælte Theresa May onsdag

Overblik: Her er briternes lange vej ud af EU