Det skriver medierne: Novo-topchef vil kaste nogle håndgranater
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Novo-topchef vil kaste "nogle håndgranater"

Lars Fruergaard Jørgensen blæser til kamp mod bureaukrati i Novo Nordisk og sagde for nogle uger siden på et medarbejdermøde, at han vil ruske gennemgribende op i virksomheden. Det budskab har skabt ekstra nervøsitet flere steder i Novo, der ligner en virksomhed med kurs mod en sparerunde. Det skriver Berlingske.

Ny lækage om skattely afslører Nordea-praksis

Nye dokumenter fra de såkaldte Panama Papers løfter sløret for, at Nordea har givet kunder tilladelse til ikke at oplyse navn på visse aktiver. Det har øget risikoen for hvidvask og skatteunddragelse. Det skriver Berlingske.

B&O går på jagt efter et nyt guldæg

Danmark skal være et internationalt epicenter for lydudvikling med det nye Sound Hub Denmark i Struer. 50 mio. kr. er investeret, og samarbejdspartnerne tæller blandt andre B&O, Aalborg Universitet og Accelerace. Det skriver Berlingske.

Børsen

Pensionsgiganter svigter startups

Pensionsselskaberne investerer kun en brøkdel af formuen i venturefonde og potentielle vækstkometer. Men jo mere, danske pensionskasser investerer i venturefonde og it-startups, jo mere vil det gavne dansk økonomi, vurderer Niklas Zennström, der var medstifter af Skype. Læs historien her.

Novo Nordisks pilleeventyr har blockbuster-udsigt

Endnu en omgang positive resultater for Novo Nordisks diabetespille gav plus til aktien og udsigt til milliardsalg inden for en kortere årrække. Læs historien her.

Pandora-rigmand dropper børsnotering af cafekæde

Pandora-stifter René Sindlev opgiver nu sit stort anlagte projekt om at rulle cafékæden Dr Smood ud i store dele af verden. Han forventer at sælge kæden inden for to-tre år og dropper dermed også den planlagte børsnotering. Læs historien her.

Styrelse vil tage Elsam-sagen i Højesteret

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har søgt om tilladelse til at anke den såkaldte Elsam-sag til Højesteret, efter at Vestre Landsret i slutningen af maj gav energiselskabet, der i dag er en del af Ørsted, medhold i en sag om opkrævning af for høje elpriser. Læs historien her.

Jyllands-Posten Erhverv

Topchefer advarer om at debatten skrævvrides af udlændinge-slagsmål

Toppen af dansk erhvervsliv frygter, at debatten om udlændinge vil tage de store overskrifter i den kommende valgkamp. For der er andre og vigtigere emner, lyder det fra ti toneangivende topchefer. Det skriver Finans.

Brexit rundbarberer bundlinjen i Arla-datterselskab

Indtjeningen i Arlas største datterselskab - det britiske Arla Foods Limited - er under pres af vilde prisudsving på råvaremarkederne og den voldsomme turbulens efter brexit. Det skriver Finans.

Nordea-duksefonde har smidt Facebook på porten

Nordea Invests etiske fonde har solgt samtlige aktier i Facebook. Beslutningen om at sende det sociale medie på porten kommer, efter at Facebook har været centrum i en større dataskandale. Det skriver Finans.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Samuelsen vildledte Folketinget om SAS-sag

Ny kæmpefond skal bremse dansk børsflugt

Tidligere Genmab-stifter går på børsen i New York

Vestager går i flæsket på Amazon: Kvæler kongen af nethandel de små virksomheder på platformen?

Venstre om Wammens skattemissil: "Det er så hyklerisk og utroværdigt"

Mette Frederiksen vil aflyse skattefri mobil: Pengene skal gå til udsatte børn

Nu bliver dit kørekort til en app: Regeringen vil gøre ID-beviser digitale

I mexicanske Oaxaca kan du lade guidebogen ligge derhjemme og gå på opdagelse i farvestrålende gader

Audi A6 Avant: Skønhed i stort format