Generelt Af
Novozymes ligger i bunden af det danske eliteindeks, C25, onsdag, hvor aktien var i udvidet åbningsauktion.

Pandora ligger er også nederst i indekset, der falder 0,1 pct. til 1131,48 efter kort tids handel. I den anden ende ligger William Demant Holding, der stiger 1,5 pct.

Novozymes falder 3,2 pct. til 316 kr., efter at en politisk beslutning omkring bioethanol i USA ifølge Bloomberg News blevet udskudt. Loven skal forbedre forholdene for ethanolproducenter i USA, som Novozymes sælger enzymer til.

PANDORA I FOKUS PÅ FLERE FRONTER

Pandora får nyt fra den amerikanske juvelerkæde Signet Jewelers, der blandt andet sælger Pandora-smykker. Kæden kommer med regnskab for første kvartal.

Pandora har desuden fået snittet kursmålet og sænket anbefalingen af tyske Berenberg. Anbefalingen lyder på "hold", tidligere lød den på "køb". Derudover har finanshuset skåret 185 kr. eller næsten 25 pct. af kursmålet, som nu er på 560 kr.

Årsagen til justeringerne er et svagt regnskab for første kvartal, der har slået skår i Berenbergs forventning om, at markedets tillid til aktien ville blive genskabt, og at værdiansættelsen ville blive revurderet, viser en analyse fra Berenberg.

Pandora-aktien falder 2,2 pct. til 489,60 kr.

NKT MED TILTRÆNGT COMEBACK

Derudover er der fokus på NKT, der de seneste fire handelsdage har noteret massive stigninger med en fremgang på mere end 13 pct.

Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, vurderede mandag over for Ritzau Finans, at nogle af de hedgefonde, der shorter aktien, måske har solgt for meget ud af aktien. NKT-aktien stiger 0,5 pct. til 196 kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har fået en ordre på at skulle bygge Danske Banks nye hovedsæde i København. Kontrakten vil give Per Aarsleff 3 mia. kr. Det oplyste entreprenørkoncernen i en fondsbørsmeddelelse tirsdag. Kontrakten er indgået med Danica Pension.

Byggeriet begynder til juni 2019 og ventes færdigt i 2023. Kontrakten ligger i forlængelse af kontrakterne på nedbrydning og byggegrube, som allerede er i gang. Kontrakten ændrer ikke på forventningerne til resultatet for regnskabsåret 2017/18, oplyser selskabet. Aktien stiger 1,5 pct. til 233,50 kr.

GLUNZ & JENSEN KOMMER MED REGNSKAB

Der vil senere onsdag komme nyt fra Glunz & Jensen, der afleverer helårsregnskab onsdag. I regnskabsåret 2017/18, som dækker perioden fra den 1. juni 2017 til den 31. marts 2018, venter koncernen en omsætning på 215 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt ekstraordinære poster, EBITDA, på 24 mio. kr.

Selskabet har herefter omlagt regnskabsåret til at løbe fra den 1. april til den 31. marts, og i regnskabsåret 2018/19 venter selskabet en omsætning er på 260 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt ekstraordinære poster, EBITDA, på 38 mio. kr. Aktien er ikke handlet de første minutter af onsdagens handel.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture