Det skriver medierne: Danmarks grønne eksport styrtdykker
Foto: Ritzau Scanpix
Generelt Af
BØRSEN

NOVO NORDISK PØNSER PÅ SPAREPLAN

Topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, forbereder en spareøvelse, der skal afbøde effekten af de rabatsmæk, Novo får i USA, og som kan koste op mod 2,5 mia. kr. i mistet omsætning i 2019. "Vi skal selvfølgelig se på vores omkostninger, og om der er noget, vi kan gøre der", siger Fruergaard. Novo-regnskab er godkendt, da aktien steg 4,3 pct. (Forside, side 6-7)

MÆRSK SØGER EFTER ET MODERNE "RETTIDIG OMHU"

I mange år forsøgte Mærskchefer at gøre op med hr. Møllers opfattelse af "rettidig omhu". Nu prøver den nye formand Jim Hagemann igen. (Side 8)

EJERE MÅ SKYDE PENGE I RENGØRINGSFIRMA EFTER RÆDSELSÅR

Landets tredjestørste rengøringsfirma, Allianceplus, kom ud af 2017 med et kæmpe tab. Ejerne har skudt 160 mio. kr. ind i selskabet for at rette op på økonomien. (Side 10)

EFTER SYV ÅRS TAB TJENER TOBAKSSELSKAB PENGE PÅ SNUS

Den fynske tobaksfamilie Gundersens satsning på snustobak giver nu endelig et afkast efter massive investeringer. Det er da en milepæl for firmaet. (Side 12)

VILD VÆKST PÅ HOVEDTELEFONER SKYDER ÅRET I GANG FOR GN

GN Store Nords mindste forretningsben, GN Audio, er kommet stærkt fra start i 2018. så stærkt, at ledelsen nu løfter vækstforventningerne til året. (Side 17)

FLS SER GULD I KOBBER DYBT I BJERGENE

Kobber er spydspids i FLS-chef Thomas Schultz' ambition for FLS' minedel, der er lyspunkt i selskabets regnskab for første kvartal af 2018. (Side 18)

NORDEN LEVERER STORT OVERSKUD EFTER FØRSTE KVARTAL

På trods af stort overskud justerer DS Norden ikke forventningerne til året. Rygter om handelskrig gør markedet usikkert, siger direktøren. (Side 19)BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK OG TILSYN ADVARET OM RISIKABLE KUNDER FOR SEKS ÅR SIDEN

To år før Danske Bank-ledelsen efter eget udsagn opdagede problemer i den estiske filial, blev banken og Finanstilsynet advaret om mulig hvidvask. Banken forsikrede dengang om, at der var styr på kunderne. Banken har vildledt, mens tilsynet har sovet i timen, siger kritikere. (Forside, side 10-11)

NOVO ER I FIN FORM TRODS AMERIKANSK VALUTALUSSING

Novo Nordisk er kommet fint fra land i 2018, da diabeteskæmpen med sæsonens første regnskab hæver forventningerne til hele året. Victoza trækker læsset. (Side 8)

GN GROUPS OMSÆTNING OG DRIFT UDVIKLER SIG BEDRE END VENTET

GN Group klarede sig bedre end ventet i første kvartal, hvor selskabet realiserede en omsætning på 2296 mio. kr. og et driftsresultat på 354 mio. kr. (Side 9)JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VIRKSOMHEDER HAR SVÆRT VED AT PUMPE LIV I NY TEKNOLOGI

Danske virksomheder investerer massivt i digital transformation, men de mangler medarbejdere med de nødvendige kvalifikationer, viser en omfattende undersøgelse fra PWC og Dansk Erhverv. (Forside, side 6-7)

NOVO NORDISK TABTE OG VANDT PÅ SAMME TID

Novo Nordisk taber stadig markedsandele, men ikke ret meget. Det siger Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, oven på regnskabet for første kvartal. Og det opsummerer en situation, hvor minus og minus endte med plus. (Side 5)

ALT LYKKEDES FOR GN MEN NYTÅR ER LANGT VÆK

GN Store Nords division for headsets overraskede med en tidlig opjustering oven på et godt 1. kvartal. Indtil videre er alt lykkedes, men der er stadig lang vej til nytår. (Side 6)

DANMARKS GRØNNE EKSPORT STYRTDYKKER

For tredje år i træk falder eksporten af grøn energiteknologi. Trods øget fossil eksport kræves næsten en fordobling for at nå regeringens 2030-mål. (Side 9)

MODEHUS PÅ JAGT EFTER NYE OPKØB

Tøjkoncernen DK Company vil efter rekordregnskab gerne ekspandere. Koncernchefen spejder derfor efter muligheder blandt andet hos børsnoterede IC Group, der netop har sat alt i spil. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS
Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk rigmand kæmper for at undgå skattesmæk på 200 mio kr

Trusler om straftold sendte amerikanske aktier i kæmpe dyk – advarselslampe blinkede igen

Helle Ib: Statsministerens fine streg i indlandsisen

Powell åbner for ny rentenedsættelse til september – har intet svar på handelskrigen mellem USA og Kina

Tysk krise: Industrijob og milliardeksport i fare

Fast rente eller flekslån? Sådan vælger boligøkonomerne

Trump lover at svare igen på straftold - vil have amerikanske firmaer hjem fra Kina

Trump langer ud efter Fed-chef: "Hvem er den største fjende – Powell eller Xi?"

Kina indfører straftold på 500 mia kr på amerikanske varer