Det skriver medierne: Ørsted og CIP baner vejen for Vestas i Taiwan
Foto: Scanpix
Generelt Af
BØRSEN

DANSK SUPERMARKED ØNSKER AFGIFTSFRI ZONE NORD FOR GRÆNSEN

Danskere hvert år køber slik, chokolade, vin og øl for milliarder i Tyskland. Derfor foreslår Dansk Supermarked, at der oprettes en afgiftsfri grænsehandelszone nord for grænsen for at skabe vækst og job i udkantsdanmark. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) afviser. (Forside, side 14-15)

DANSK MODEIKON ER UNDER AFVIKLING

Modekoncernen IC Group sælger sit største og mest attraktive brand, Peak Performance, for 1,9 mia. kr. Nu skal de resterende fire mærker skydes af. (Side 6-7)

MØBELKONCERN TABER MILLIONER INDEN FUSION

For tredje år i træk må ejerne af møbelvirksomheden B8 tage et tocifret milliontab. Underskuddet lander i 2017 på 21 mio. kr., og dermed har ejerne tabt over 58 mio. kr. i de seneste tre år. Nu skal virksomheden fusionere med konkurrent. (Side 8)

TIDLIGERE TELEINVESTOR SKYDER PENGE I HOLLANDSK MEDIEVIRKSOMHED

Investoren bag Onfone, der blev solgt til TDC i 2011, Morten Strunge, foretager sin største investering til dato. Han satser nu en del af formuen på en ny medievirksomhed i Holland. (11)

BIOTEKSELSKABET SANIONA JAGTER FEDMEGULD VIA GROVÆDERE

Ustyrlig appetit og ingen mæthedsfornemmelse ødelægger livet for patienter med sygdommen Prader Willi. Biotekselskabet Saniona ser milliardpotentiale i muligt middel. (Side 12)

STATENS STARTUP-SAMARBEJDE GIVER 623 MIO. KR. I OVERSKUD

Dansk Vækstkapital, den statslige Vækstfondens samarbejde med pensionskasser om at investere i startups, leverer nu rekordoverskud. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

UDSALGSFEBER FOR MILLIARDER I IC GROUP

Efter IC Groups frasalg af Peak Performance kan det komme på tale at sælge flere af de fire tilbageværende mærker i IC Group. Men det vigtigste lige nu er at udvikle de tilbageværende mærker. (Forside, side 8-9)

GEFION GROUP VIL TAGE SMUTVEJ TIL BØRSEN

Ejendomsselskabet Gefion, har tilbudt at overtage det tidligere hæderkronede biotek-selskab Neurosearch, der i dag er en tom skal. Dermed kan aktiemarkedet få en pendant til Jeudan. (Side 7)

NEMID FLYTTER IND PÅ MOBILEN

Alle med en smartphone kan snart lade deres NemID-kort blive i skuffen og i stedet bruge en ny app på mobilen. Men man kan også fortsætte med papkortet. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØRSTED OG CIP BANER VEJEN FOR VESTAS I TAIWAN

Ørsted og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har begge vundet store ordrer i Taiwans første udbud af havvindmølleparker. Dermed er et fundament for yderligere dansk succes i regionen støbt, og det kan komme producenter som MHI Vestas til gode. (Forside, side 6-7)

MÆRSK-FORMAND GØR OP MED NULFEJLSKULTUR

Der skal være plads til at lave fejl, hvis Mærsk skal gelejde flåden sikkert ind i en lønsom fremtid. Det mener formanden, Jim Hagemann Snabe. Nulfejlskulturen kan have spændt ben for netop det, påpeger analytikere. (Side 4)

MODEKONCERN SÆTTER ALT I SPIL EFTER MILLIARDSALG

IC Group får 700 mio. kr. fra salget af tøjmærket Peak Performance. Det kan samtidig være startskuddet til, at andre aktiver i modeselskabet afhændes. (Side 7)

SAS HAR FÅET LUFT UNDER VINGERNE

SAS har med et langt og sejt træk trimmet sig til økonomisk fremgang. Konkurrenten Norwegian vokser, men det norske lavprisselskab er fanget af sine egne voldsomme ambitioner. (Side 10-11)/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Medie: Lego-familiens pengetank kan være på vej med ny handel i milliardstørrelsen

Medie: Vestager åbner sag mod Amazon

Analytikere: Det skal være Danske Bank der tager det første skridt og kræver betaling fra private for at have penge stående i banken

Facebooks kryptovaluta i strid modvind: "Facebook har vist gennem skandale efter skandale, at selskabet ikke fortjener vores tillid"

Fire år efter udbytteskandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Tidligere topforhandler for USA: Kina sender hårde signaler i handelsforhandlinger – men de vil gerne have en aftale

Op mod 26 pct. af verdens bnp står på spil i takt med, at Kina bliver mindre afhængig af resten af verden

Trods streng kontrol efter udbytteskandale: Spekulation med udbytteskat gennem aktielån ser ud til at fortsætte i Danmark

Aktier: Trykket stemning i Asien efter nye trusler fra Trump