Det skriver medierne: Mærsktopchefer i opgør med Mærsk Mc-Kinney
Foto: Scanpix
Generelt Af
BØRSEN

UDLANDSDANSKERE RASER MOD VLAK-OPGØR MED SKATTESNYD

Sælg din bolig i Danmark eller overgå til fuld dansk beskatning. Det dilemma risikerer tusindvis af udlandsdanskere at stå over for, hvis regeringen kommer igennem med et forslag, der skal gøre op med skattesnyd. Antallet af opholdsdage i Danmark beskæres kraftigt. Danes Worldwide betegner det som ren chikane. (Forside, side 20-21)

C25-GIGANTER TIL KAMP MOD CHIKANE EFTER #METOO

Nordea, Carlsberg og Danske Bank går nu nye veje i kampen mod chikane, efter at #metoo-bevægelsen for alvor har sat spot på magtmisbrug og overgreb. (Side 6-7)

VALUTAMODVIND GIVER NOVO NORDISK MILLIARDDYK

Svækkede handelsvalutaer blæser Novo Nordisk bagud i første kvartal og giver ifølge analytikere et tocifret procentfald i driftsoverskuddet. (Side 8)

ENERGISELSKAB FÅR STOR GEVINST PÅ ØRSTED-AKTIER

Energiselskabet Seas-NVE har ramt jackpot efter en markant kursstigning i Ørsted. De ekstra penge skal dog bruges langsigtet, lyder det fra direktøren. (Side 10)

TOTALKREDIT FÅR BØDE I REKORDSTØRRELSE FOR AT VILDLEDE KUNDER

Østre Landsret har idømt Totalkredit en bøde på 3 mio. kr. for overtrædelse af markedsføringsloven. Realkreditkæmpen accepterer bøden. (Side 11)

DANSK Z-WAVE TEKNOLOGI SOLGT FOR 1,5 MIA. KR.

Den dansk udviklede teknologi bag et digitalt hjem sælges nu til det amerikanske firma Silicon Labs. Det skal give teknologien endnu mere vokseværk. (Side 14)

VESTAGER BANER VEJ FOR DANSKE ENERGIAMBITIONER

Adgangen til det tyske elnet har i årevis været vigende for dansk energi. Den udvikling kan nu vende, og det er vigtigt for energieksporten. (Side 18)BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSKTOPCHEFER I OPGØR MED HR. MØLLER

Tidligere Mærsktopchef Jess Søderberg og Mærsk Mc-Kinney Møller var ikke altid enige om strategien i den danske virksomhed. Til sidst endte det i et stort opgør, fremgår det af bogen »Husk altid ledestjernen«. Også tidligere bestyrelsesformand Michael Pram stiller spørgsmål ved rettidig omhu. (Forside, side 8-9)

BEDRE SIKKERHED MINDSKER MISBRUG AF BETALINGSKORT

Misbruget af betalingskort er faldet. Men de kriminelle bliver dér, hvor pengene er, og det er på nettet. (Side 4)

PROSHOP-DIREKTØR SER KRYPTOVALUTA SOM SIKKERT BETALINGSMIDDEL

Elektronikbutikken Proshop er kommet med på kryptovalutabølgen. Forretningslogikken er, at de digitale møntfødder er sikrere end Dankort, men Forbrugerrådet minder om, at det er en »juridisk gråzone«. (Side 10)

NKT HAR OVERSTÅET FORSINKET NEDTUR

Satsning på søkabler og højspænding skal løfte niveauet for indtjeningen i NKT. Næste fase handler om vækst og afkast af det offensive køb af ABB HV Cables. Oddsene for succes er gode, og med aktiens kurs er den værd at give en chance. (Side 12-13)JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK MCKINNEY MØLLER BLEV FOR GAMMEL TIL MAGTEN

Den nu afdøde Mærsk McKinney Møller beholdt i for lang tid en for stor luns af magten i A.P. Møller-Mærsk, siger en række tidligere chefer i en ny portrætbog. (Forside, side 4-8)

ENERGISELSKAB SKØD VED SIDEN AF

Energi Danmark, der handler energi og ejes af en håndfuld elselskaber, tjente 71 mio. kr. før skat i fjor. Det er kun ca. halvdelen af det budgetterede. (Side 9)

DANSKLEDET HEDGEFOND FÅR SELSKAB I KATASTROFAL SATSNING

Hedgefonden Worldquant har offentliggjort en kort position imod medicokometen Ambu. Samme satsning har kostet dyrt for den danskledede hedgefond Parvus Asset Management. (Side 10-11)

BAVARIAN NORDIC GIVER SPÆNDING I HØJESTE GEAR

Der er uslebne diamanter i pipelinen hos biotekselskabet Bavarian Nordic. Aktien er dog forbundet med risici ved udvikling af nye produkter og fald i dollarkursen. (Side 12-13)

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Aktieluk i USA: Fed-kommentar og optrappet Iran-krise sendte markedet ned

Oliepriserne går op efter Irans beslaglæggelse af britisk tanker

Bjarke Ingels og Henrik Werdelin smider penge i dansk tech-selskab: Vil digitalisere ejendomsbranchen

Regeringen står fast: Vil ikke betale mere til EU's budget

Aktiestatus i USA: Microsoft belønnes i lysegrønt marked efter pæne tal

SF og R tror på forbud mod salg af fossilbiler trods EU-nej

Audis storsælger vil ikke bare ligne alle andre Audier

Markedet lukker: Pandora med bundplacering efter sænket kursmål