Det skriver medierne: 52 pct. af landets virksomheder har ingen kvinder i bestyrelsen
"Hvis 85 pct. i det lag, hvor man rekrutterer bestyrelsesmedlemmer fra, er mænd, så er sandsynligheden for at få kvinder ind ikke så stor," siger økonomiprofessor og indehaver af bestyrelsestitler Nina Smith til Berlingske
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Halvdelen af de største virksomheder har ingen kvinder i bestyrelsen

I over halvdelen af landets største virksomheder består bestyrelsen udelukkende af mænd på trods af initiativer fra politisk hånd. Der skal strammere lovkrav til for at ændre på billedet, mener forsker.

Ny milliardfond vokset ud af Berlingskes talent 100

De droppede gode karrierer for et næsten uopnåeligt projekt. De drømte om at rejse en milliard kroner til en venturefond. I efteråret 2017 kom de i mål med Nordic Alpha Partners, der aldrig var blevet til noget, hvis de ikke havde mødtes via Berlingskes Talent 100.

Fra hobby til big businesse: E-sport i kæmpe vækst

Pengene flyder nu ind i E-sport, der transformerer sig fra hobby til en særdeles lukrativ forretning med potentiale til at overgå populære amerikanske sportsgrene i kommerciel gennemslagskraft.

Jyllands-Posten Erhverv 

Hesalight-stifter hævede 45 mio. kr. efter investorer havde tilføjet selskabet millioner


Ifølge bagmandspolitiet hævede Hesalights stifter, Lars Nørholt, 45 mio. kr., i månederne efter at blandt andet Pensam havde tilført selskabet friske millioner. 

Nykredit kan tjene 53 mio. kr. på et døgn

På én dag kan Nykredit have sikret 53 mio. kr., hvis Ringkjøbing Landbobanks overtagelse af rival går igennem - og Jyske Banks direktør, Anders Dam, sælger sine aktier. 

Carlsberg-topchef: Vi kan nemt blive en tabernation

Carlsbergs topchef, Flemming Besenbacher, har en mission. Han vil sikre vores erhvervsklenodier mod at blive tromlet af multinationale koncerner. Men EU, store egoer i erhvervslivet og kortsynede politikere står i vejen for Carlsberg-formandens drøm om flere fondsejede selskaber. 

OW Bunkers Rosenmeyer: Spekulationer blev dysset ned 

Kenneth Rosenmeyer tjente store summer til OW Bunker på spekulation i derivater. Torsdag afgav han forklaring i retten i straffesagen mod den tidligere OW Bunker-chef Lars Møller. 


Børsen

Arla-boss skal spare flere milliarder

Mejerikoncernen Arla er presset så hårdt på konkurrenceevnen, at topchef Peder Tuborgh er tvunget til at gennemføre den største sparerunde i Arlas historie. Intet mindre end 3 mia. kr. skal der hentes på tre år. 

Isenkræmmer i minus efter opkøb

Imercos køb af Inspiration har kostet dyrt, og kæden kommer ud med et underskud på 10 mio. kr. før skat efter flere år med solide overskud. 

OW Bunker-chef: Altor blev advaret mod børsnotering

Den tidligere økonomidirektør i OW Bunker Morten Skou var synligt utilpas ved at skulle afhøres om enrenteindtægter fra løbsk kredit til storkunde i Asien. 

Himmark Air styrter: Kassen er snart tom 


Milliardærerne Lars Larsen og Jørgen Mads Clausens sønderjyske flyselskab Himmark Air blinker rødt. De tjener ingen penge, og regnskabet viser, at egenkapitalen også snart er væk.

Kloakbombe under Københavns letbane 

Letbanen bliver med ét slag knap 1 mia. kr. dyrere for samfundet. Ekstraregningen til blandt andet kloakledninger ryster ikke letbaneborgmester. 

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSeniorboliger er et overset guldæg for investorer

Annoncørbetalt
indhold af Koncenton

Forsiden lige nu


Industritop: Velfærd må vige for klima

Trump: En aftale med Kina er tæt på, men vi bestemmer

Burger King har lanceret en grøntsagsburger, sådan smager den

Færre passagerer gennem lufthavn med vokseværk: "Det er ikke tilfredsstillende"

Storbank vender rundt - ser renteløft frem til nytår

Medierne på grillen: Er det på tide at pressen skrotter bnp-tal?

Veloxis løfter både top- og bundlinje i tredje kvartal - aktien sendt ned

Markedet lukker: C25 i højeste niveau nogensinde og plus til DFDS