Det skriver medierne: Mærsks afrikanske energiflirt lander rekordoverskud
Foto: Scanpix
Generelt Af
BØRSEN

DANDRIT ÆNDRER KURS OG SKIFTER NAVN

Biotekselskabet Dandrit skifter efter en turbulent periode både navn og strategi. Firmaet, som skifter navn til Enochian, går fra at forske i kræft til at satse på en kur mod hiv og aids. På kort tid er det lykkedes at få en række investorer til at sætte 106 mio. kr. i projektet. Enochian-aktien går fra minibørsen til Nasdaq i maj. (Forside, side 6-7)

PENSIONSSELSKAB BAKKER OP OM NYE REGLER FOR RISIKO

Brancheorganisationen Forsikring & Pension sætter grænser for risikoen i forskellige produkter. Det skal skabe gennemsigtighed for kunderne. Selskaberne bakker op om reglerne. (Side 8)

NYKREDIT-AKTIESALG GIVER FOND MILLIARDRESULTAT

Salget af aktier i realkreditselskabet Nykredit gav gevinst for Industriens Fond, der i 2017 fik et resultat på 2,5 mia. kr. Fonden forventer at kunne uddele ca. 250 mio. kr. i 2018. (Side 8)

NOVO HOLDINGS LUKKER HUL MED NYE MILLIARDER

Novo Holdings, der er Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, er gået glip af flere investeringer i virksomheder, der er i kommercialiseringsfasen, Nu sættes der ind med nye milliarder. (Side 10)

FYNSK ROBOTKOMET UDSKYDER IGEN BØRSNOTERING

Robotvirksomheden Odico er for anden gang forsinket med sin planlagte børsnotering på Aktietorget i Stockholm. Ejer og bestyrelse er tavse om årsagen. (Side 12)

FDA GODKENDER BLÅSTEMPLING AF NOVO-MIDDEL

Novo Nordisks diabetesmiddel Tresiba fik mandag en ventet opgradering fra de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA). (Side 12)

MILLIARDHANDEL SENDER REDERI PÅ NYE HÆNDER

Rederiet Scandlines har efter en tocifret milliardhandel fået tilført to nye ejere, mens den tidligere ejer forsat holdes i selskabets ejerkreds. (Side 16)

MÆRSK OG IBM FÅR GRØNT LYS FRA EU TIL NY SATSNING

EU-Kommissionen har godkendt det digitale samarbejde mellem A.P. Møller-Mærsk og IBM. Fokus er nu blandt andet på dialog med andre spillere. (Side 17)BERLINGSKE BUSINESS


MILLIARDERNE STRØMMER IND I NOVOS PENGEKASSE

Efter et forfærdeligt 2016 stod rekorderne i kø hos Novo Holdings sidste år. Novo-ejerens største satsninger har givet pote, og fonden er nu mindre afhængig af udviklingen i Novo Nordisk. (Forside, side 4)

ILLUM BLØDER MILLIONER PÅ SJETTE ÅR

Mens Illum netop har præsenteret endnu et regnskab med blodrøde tal på bundlinjen, har Magasin vækst i omsætningen. Illum har skudt over mål med deres luksusstrategi, lyder forklaringen fra ekspert. (Side 6-7)JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FONDE BETALER HØJ PRIS FOR HOVEDPARTEN AF SCANDLINES

Det virker umiddelbart til at være en høj pris, som to langsigtede infrastrukturfonde har valgt at betale for at få del i danske Scandlines. Men det giver det god mening at købe sig ind i rederiet, mener investorerne, First State Investments og Hermes Investment Management. (Side 3)

MÆRSKS ZAMBISKE MILLIARDDRØM LANDER REKORDOVERSKUD

Efter en heftig nedskrivning sprudler finanserne igen hos det zambiske energiselskab, som Mærsk-familiens kapitalfond sammen med en partner har budt 2,3 mia. kr. for. (Side 8-9)

EJER GRIBER IND EFTER MEGAUNDERSKUD I STORMAGASIN

Endnu et trecifret millionunderskud og en stærkt forværret egenkapital har tvunget ejeren af Illum til at tilføre stormagasinet penge. (Side 9)

NOVO-GRUPPENS PENGETANK SCORER TOCIFRET MILLIARDGEVINST

Milliarderne trillede ind i Novogruppens pengetank i 2017. Investeringsselskabet Novo Holdings, der står for at forvalte Novo-selskabernes formue, scorede samlede indtægter og afkast på 20,7 mia. kr. Det er over dobbelt så stort som i 2016. (Side 11)

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU-formand øger pres på May: Vil kun udskyde brexit, hvis hun kan skaffe flertal

Lokalbank blev 110 mio kr. mere værd efter offentliggørelse af fortroligt brev: Et spil om købstilbud er gået i gang

Ny hvidvaskbestemmelse taget i brug: 45-årig kvinde varetægtsfængslet mistænkt for hvidvask af over 100 mio kr

Aktier i USA: Minusser før rentemelding

Aktier i Europa: BMW og Bayer bragede ned efter skidt nyt

Tonny Thierry Andersen vil se om han kan "sætte fart" på dele af Nykredit

Aktier: FLSmidth med til at stoppe langvarig optur

Brexit-kaos fortsætter: Her er tre mulige udfald af torsdagens EU-topmøde

Nykredit-topchef: Vi har planlagt at ansætte Tonny Thierry i en rum tid