Anklager: Biologiske spor og bestialsk Google-søgning belaster Peter Madsen i ubådssag
Anklager Jakob Buch-Jepsen ankommer til byretten hvor retssagen mod Peter Madsen indledes i Københavns Byret på Nytorv, torsdag den 8. marts 2018. Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd og parteret liget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018
Generelt Af
Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fremlægger torsdag helt nye oplysninger i sagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen, som er anklaget for at have begået et seksuelt drab på den svenske journalist Kim Wall.

Det drejer sig blandt andet om de tekniske undersøgelser af Kim Walls torso, som blev foretaget, efter at torsoen blev fundet den 21. august. Også tekniske undersøgelser af andre spor fra ubåden bliver lagt frem.

Der er ikke spor af dna fra Peter Madsen på eller i torsoen, fortæller Buch-Jepsen.

- Men der er fundet spor af sædvæske i de underbukser, som blev sikret fra Peter Madsen efter anholdelsen.

De oplysninger kan være vigtige, netop fordi drabet ifølge anklagemyndigheden har haft et seksuelt motiv. Det seksuelle overgreb består dog ikke af samleje eller lignende, men i en voldsom mishandling af Kim Walls underliv.

Planlagt eller ej?

Peter Madsen er anklaget for under en sejlads i ubåden "UC3 Nautilus" efter "forudgående planlægning", som det hedder i anklageskriftet, at have mishandlet Kim Wall seksuelt og for efterfølgende at have dræbt hende.

Et andet biologisk spor fra sagen er en blodplet, som Peter Madsen havde på næsen, da han blev bragt ind til en såkaldt personundersøgelse på Retsmedicinsk Institut efter anholdelsen 10. august.

Det blod har vist sigt at stamme fra Kim Wall. Den oplysning har dog allerede været fremme offentligt, idet det blev fremlagt under et tidligere retsmøde.

Jakob Buch-Jepsen fremlægger onsdag også oplysninger om den sav, som Peter Madsen brugte, da han parterede Kim Walls lig. Der er tale om en fukssvans med orange greb.

Netop sådan en sav havde Madsen normalt til at hænge i sit værksted. Den hang der, så sent som fem timer før Madsen og Wall stævnede ud fra Refshaleøen.

Der er optagelser fra et filmhold, som filmede fra Madsens værksted den dag. Og på et andet billede fra værkstedet - et billede fra 10. april - ser man også den orange sav hænge på væggen.

Søgte på halsoverskæring

Peter Madsen søgte på sin telefon sig frem til video med halsoverskæring af kvinde, samme dag som han mødtes med Kim Wall, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag i Københavns Byret.

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen.

- Det er lykkedes for politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til klokken 08.23 den 10. august. Altså 10 timer inden han havde korrespondance med Kim Wall, og 19 timer inden han og Wall sejlede ud fra Refshaleøen, fortæller Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har Peter Madsen fundet frem til videoen ved at søge på ordene "beheaded" (halshugget), "girl" (pige) og "argony" (formentlig skulle der være søgt på "agony", som betyder lidelse).

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flere privatkunder pønser på at droppe Danske Bank

Labour vedtager ny brexitplan: Vil ikke afvise ny folkeafstemning

Løkke: Nedslående Trump-tale med fravær af ledelse

Dansk bolig- og tøjkoncern begæret konkurs: Adm. direktør er trådt tilbage

MHI Vestas lancerer ny megamølle - rival ubekymret: "Vi har en god og solid plan"

Aktier: Firkløver trak C25 i plus - Pandora faldt til bunds

Aktier: Flest plusser i Europa men BMW sendt til tælling af nedjustering

Jarlov afviser at komme ud i alle afkroge af hvidvasksag: Det ville koste et trecifret milliardbeløb