Det skriver medierne: SAS vil flyve fra udenlandske baser
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Jyllands-Posten Erhverv

SAS vil spare op mod 30 pct. ved at flyve fra udenlandske baser

Flyselskabet SAS vil placere i alt ni fly i London og Malaga i løbet af det næste halve år. Planen er, at selskabet skal spare op mod 30 pct. ved at flyve fra udenlandske baser.

Cowi sætter fart på opkøbsjagt


Ingeniørkoncernen Cowi sætter fart på opkøbsjagten. Over 1 mia. kr. kan koncernen lægge for at få fat i de bedste rådgiver-virksomheder. Det afskrækker ikke, at konkurrenterne for tiden køber hinanden på kryds og tværs.

NKT's milliardopkøb svigter


NKT må skrue ned for forventningerne. Købet af det svensk/schweiziske ABB Cables for 6,2 mia. kr. har ikke leveret. Ordrebogen på højspændingskabler blev ikke fyldt tilstrækkeligt op i 2017, og det betyder, at den nyerhvervede fabrik i Karlskrona i Sverige får mindre at lave i andet halvår af 2018.


Børsen


Blackrock forsvarer topchefers lønraket

ATP og Blackrock, der er verdens største kapitalforvalter, er på kollisionskurs om skatteplanlægning og topchefers lønninger inden højsæsonen for generalforsamlinger skydes i gang. ATP's angreb på cheflønninger i børsselskaber kan i værste fald resultere i børsflugt, advarer Blackrock, der har knap 100 mia. kr. investeret i C25-selskaber.

Ny Novo-fond skyder 1 mia kr i 20 antibiotikafirmaer

Forskere forventer, at flere mennesker i 2050 vil dø af resistens over for antibiotika end af kræft. Novo Holdings investerer i ny fond på området.

NKT-aktien dykker efter dystre udsigter

En skuffende forventning til 2018 fik tirsdag morgen NKT-aktien til at falde med mere end 10 pct. En udvikling, der fortsatte resten af dagen med fald på hele 15 pct., inden aktien stabiliserede sig mod lukningen af markedet. Dagen sluttede med et minus på 11,5 pct.

Politisk krav om politiundersøgelse af Danske Bank sag


Efter avisafsløringer i hvidvaskskandalen om Danske Bank i Estland, vil SF nu have Finanstilsynet og Bagmandspolitiet ind i sagen.

Digitalisering presser Mærsk på nøglemarked

Mærsks amerikanske kunder stiller massive krav om digitale services. USA står for 24 pct. af klodens containertransport, og hele forsyningskæden er presset af dårlig infrastruktur. Ifølge Mærsk kræver det en nytænkning af forsyningskæden.

Nets lander milliardoverskud

Betalingskæmpen Nets er kommet ud af 2017 med et overskud efter skat på 1,2 mia. kr., viser den netop offentliggjorte årsrapport.


Berlingske Business


Estisk finanstilsyn i skarp kritik af Danske Bank

I forlængelse af artikler om, at Putin-familien og den russiske efterretningstjeneste, FSB, angiveligt hvidvaskede store beløb gennem Danske Banks estiske filial, mistænker det estiske finanstilsyn banken for vildledning og truer med en undersøgelse.

Telia-formand vil gerne købe TDC ud af Norge

Selv om Nordens største teleselskab, Telia, klart har afvist at komme med et modbud på danske TDC, betyder det ikke, at interessen for TDC's aktiviteter er mistet. Telia vil gerne købe Norges næststørste kabel-TV-selskab, Get, af TDC.

Kvinder stormer frem i svenske bestyrelser

Kvinderne indtager i stor stil de svenske bestyrelser. I Danmark har kvinder derimod svært ved at få fodfæste i de mandsdominerede bestyrelser. 15,9 pct. af bestyrelsesmedlemmerne i danske børsnoterede virksomheder er kvinder. I Sverige er satsen 33,2 pct.


/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Novo-chef om jagt på nye produkter: Vi vil være mere aktive end tidligere

Søren Skou: Det er ikke spændende at læse om tariffer i aviserne

Analyse: Landbrugets tørkekrav sætter Venstre i kattepine

NNIT leverer stærkt halvårsregnskab ovenpå et flot andet kvartal

Sagsøgt amerikaner i udbyttesag købte på papiret danske aktier for 7,5 mia

"Kroppen føles fire gange tungere"

Nordea: Bavarian Nordic er klart undervurderet - bør være mindst 54 pct. højere

Søren Skou til utålmodige Mærsk-aktionærer: Vi har mange håndtag at hive i

Danske Bank er Citis favorit blandt nordiske banker