Det skriver medierne: Spekulanter rider på prisbølge i København
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt
Berlingske Business

Spekulanter rider på prisbølge i København

Næsten hver tiende ejerlejlighed i København blev i 2017 solgt efter mindre end to års ejerskab. Ifølge boligportalen Boligas direktør tyder det på, at der bliver spekuleret systematisk i prisstigninger. Ro på, lyder det fra boligeksperter.

Discountbutikkers omsætning er steget med 63 pct. siden 2007

Der har det seneste årti udspillet sig en benhård kamp på dagligvaremarkedet, hvor discountbutikkerne er stormet frem, mens supermarkeder og nærbutikker har mistet omsætning. Fremgangen skyldes en transformation fra dårlig kvalitet og papkasser i smalle gange til madkvalitet og moderne butikker.

FLSmidth ser frem til fremgang


Fem års modgang kan være overstået for FLSmidth. Aktien er en interessant købsmulighed, nu da en stigende efterspørgsel på cementproduktionsanlæg er ved at blive mærkbar.


Børsen

Bankopkøber kaster livline til østjyske problemlån


Sparekassen Vendsyssels topchef, Vagn Hansen, er overbevist om, at han kan forvandle de landbrugs- og ejendomsudlån, der endte med at skubbe Østjydsk Bank ud over kanten, til sunde engagementer. En mindre del skal afvikles, men det er bestemt ikke hovedparten. Vagn Hansen vil også have flere privatkunder.

Mærsk søger væk fra fokus på megaskibe

Efter års infight i shippingbranchen om at have den største flåde med de største skibe, melder A.P. Møller-Mærsk fra i kapløbet om megaskibe. Fremover vil de store skibe blive suppleret med mindre. Det skal give større fleksibilitet.

Analytikere undrer sig over TDC-bejleres regnestykke

Det er meget svært at se, hvordan konsortiet, der byder på TDC, kan regne sig frem til, at det bliver en god investering. For hvordan forestiller konsortiet bag buddet sig, at man kan investere mere og hæve indtjeningen uden at fyre folk, spørger analytikere.


Jylllands-Posten Erhverv


Store banker bløder kunder


De otte største banker, deriblandt Danske Bank, mister kunder. På to år har landets mindre banker samtidig fået 60.000 nye kunder, viser en omfattende analyse fra Voxmeter.

Prisfald på mælk presser landmænd


Mejerigiganten Arla sænker fra denne uge mælkeafregningen til andelshaverne for tredje gang i år. De store prisfald presser indtjeningen på flere tusinde danske landbrugsbedrifter.

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Magtkamp splitter Sydbank-bestyrelse

Aktier: "Skuffende" Fed-melding vendte minus til plus på Wall street

Danske Bank: Sådan skal du investere ovenpå FEDs rentemelding

Lunde: Sydbank vil være selvstændig - det bliver dyrt

Apple vs Vestager: Vigtig styrkeprøve om 13 mia euro

Fed-chef: "Udsigterne er fortsat positive trods modsatrettede vinde"

Chefstrateg: Trump-tweet giver ingen mening - Powell er klar til at reagere

Trump raser mod Fed: Intet mod, ingen fornuft, ingen vision

Finanshus erkender: Udstedte 80 fejlfyldte skatteattester til pensionskassers refusion af udbytteskat for trecifret millionbeløb