Det skriver medierne: Spekulanter rider på prisbølge i København
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt
Berlingske Business

Spekulanter rider på prisbølge i København

Næsten hver tiende ejerlejlighed i København blev i 2017 solgt efter mindre end to års ejerskab. Ifølge boligportalen Boligas direktør tyder det på, at der bliver spekuleret systematisk i prisstigninger. Ro på, lyder det fra boligeksperter.

Discountbutikkers omsætning er steget med 63 pct. siden 2007

Der har det seneste årti udspillet sig en benhård kamp på dagligvaremarkedet, hvor discountbutikkerne er stormet frem, mens supermarkeder og nærbutikker har mistet omsætning. Fremgangen skyldes en transformation fra dårlig kvalitet og papkasser i smalle gange til madkvalitet og moderne butikker.

FLSmidth ser frem til fremgang


Fem års modgang kan være overstået for FLSmidth. Aktien er en interessant købsmulighed, nu da en stigende efterspørgsel på cementproduktionsanlæg er ved at blive mærkbar.


Børsen

Bankopkøber kaster livline til østjyske problemlån


Sparekassen Vendsyssels topchef, Vagn Hansen, er overbevist om, at han kan forvandle de landbrugs- og ejendomsudlån, der endte med at skubbe Østjydsk Bank ud over kanten, til sunde engagementer. En mindre del skal afvikles, men det er bestemt ikke hovedparten. Vagn Hansen vil også have flere privatkunder.

Mærsk søger væk fra fokus på megaskibe

Efter års infight i shippingbranchen om at have den største flåde med de største skibe, melder A.P. Møller-Mærsk fra i kapløbet om megaskibe. Fremover vil de store skibe blive suppleret med mindre. Det skal give større fleksibilitet.

Analytikere undrer sig over TDC-bejleres regnestykke

Det er meget svært at se, hvordan konsortiet, der byder på TDC, kan regne sig frem til, at det bliver en god investering. For hvordan forestiller konsortiet bag buddet sig, at man kan investere mere og hæve indtjeningen uden at fyre folk, spørger analytikere.


Jylllands-Posten Erhverv


Store banker bløder kunder


De otte største banker, deriblandt Danske Bank, mister kunder. På to år har landets mindre banker samtidig fået 60.000 nye kunder, viser en omfattende analyse fra Voxmeter.

Prisfald på mælk presser landmænd


Mejerigiganten Arla sænker fra denne uge mælkeafregningen til andelshaverne for tredje gang i år. De store prisfald presser indtjeningen på flere tusinde danske landbrugsbedrifter.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier i ny rekord: "Recessionsfrygten er sparket til hjørne"

Elselskab med Dubai-rigmand på kant med loven: "Det er bekymrende"

Kim Jong-un ruller ind i Vladivostok i sit grønne pansrede tog

Sommerhussalget er buldret frem siden årsskiftet

Mens du sov: Stærkt regnskab sender Facebook-aktien op med over 7 pct i efterhandelen

Analytiker: Pilotstrejke kan spise SAS-overskud på to uger

Swedbank leverer bedre resultat i ventet i kvartal der overskygges af hvidvask

Eva Kjer Hansen underskriver kodeks for flere kvinder i ledelse

Norwegian får milliardminus trods flere passagerer om bord