Det skriver medierne: Derfor vil Novo have fingre i belgisk firma
Foto: Scanpix
Generelt Af
Jyllands-Posten Erhverv

Belgisk opkøb skal lukke milliardhul for Novo
  

Novo Nordisk med Lars Fruergaard Jørgensen i spidsen vil med et opkøb af det belgiske biotekselskab Ablynx give salgskanonen ny ammunition. Men den danske medicinalkæmpe får den kolde skulder, og Novo Nordisk skal passe på pengepungen i det fjendtlige opkøbsforsøg, lyder advarslen. 

Chr. Hansens formand fulgte ny chef længe 

Det tog kun Chr. Hansen godt en måned at finde en ny topchef. Ifølge bestyrelsesformand Ole Andersen har bestyrelsen fulgt mexicaneren Mauricio Graber, der bliver ny topchef i ingrediensvirksomheden, i længere tid.

Aalborg lufthavn venter ny vækst 

Nye ruter og finde afgange til udlandet skal sikre fornyet vækst i Aalborg Lufthavn, som sidste år havde en flad udvikling i passagertallene. 

Berlingske Business  


Novo vil vride armen om på belgisk guldklump


Med et fjendtligt opkøbsforsøg til 19 mia. kr. vil Novo Nordisk overtage et belgisk biotekselskab for at ruste sig til kamp mod den schweiziske konkurrent Roche. Men Ablynx afviser Novo og vurderer, at selskaber er meget mere værd. 

Spilkomet skal børsnoteres for milliarder 


Det danske spil- og gamblingfirma Better Collective er tæt på at blive børsnoteret. Selskabet sender brugerne videre til spiludbydere som Danske Spil og andre, som Better Collective har samarbejdsaftaler med. Spiludbyderne betaler det danske selskab et engangsbeløb eller giver dem en andel af omsætningen. 

Børsen

Novo jagte Ablynx-aktionærer efter nej fra bestyrelse 


Novo Nordisk forsøger sig for første gang i nyere tid med et fjendtligt opkøb for at opnå vækst i sin bløderdivision. Efter tre afvisninger fra belgiske Ablynx' bestyrelse vil Novo Nordisk og finansdirektør Jesper Brandgaard tale direkte med aktionærerne. Novo går især efter blødermidlet Caplacizumab. 

Kirkbi fortsætter jagt på nordiske vækstmaskiner 

Lego-pengetanken Kirkbi får travlt de kommende år, hvor op mod syv store virksomhedskøb skal i hus. Svensk opkøb kan være første af flere udenlandske.

Ørsted-ledelse får kritik for at tie om navnestrid 

Ledelsen i Ørsted - det tidligere Dong Energy - med Thomas Thune Andersen i formandsstolen får nu kritik af Dansk Aktionærforening. Aktionærforeningen er utilfreds med, at navnestriden med arvingerne efter H.C. Ørsted ikke blev nævnt, da generalforsamling stemte for at ændre navn.

PFA vil bremse vild vækst i kunders gyldne pengetank 

PFA's kunder har fået 24 mia. kr. som kundekapital siden 2001. Næste år laver pensionskæmpen to store ændringer i den omstridte model.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet