Det skriver medierne: Københavner virksomheder får baghjul af provinsen
Foto: Scanpix
Generelt Af
BERLINGSKE BUSINESS:

Dine pensionsordninger kan blive dyrere – i det skjulte

Pensionsbranchen er efter ændring af regler i gang med at rydde op i maskin­rummet under traditionelle pensionstyper. Det betyder ifølge pensionseksperter stigende priser – som ikke er umiddelbart synlige for pensionskunderne.

En forenkling af systemet bag de traditionelle pensionsordninger med rentegaranti vil formentligt medføre, at de bliver dyrere. Sådan lyder to pensionseksperters vurdering af konsekvenserne af en ændring af reglerne, der trådte i kraft i 2017 med fem års indfasning.

Kina: Skyggebanker sikrer vækst men truer finansiel stabilitet

Kina er afgørende for den globale vækst og et af Danmarks vigtigste eksport­markeder, men den kinesiske vækst er delvist finansieret med et gældsbjerg, der kan true den finansielle stabilitet. Nu strammer Kina op, men det kan ramme væksten og dansk eksport for milliarder.

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV


Københavnske virksomheder får baghjul af provinsens

Væsentlige nøgletal i virksomheder med mere end 100 ansatte tegner et billede af, at erhvervslivet i hovedstaden sakker agterud i forhold til resten af landet.

Glem alt om hovedstaden som Danmarks vækstcentrum, når det gælder private virksomheders økonomiske præstationer. Afkast af investeringer, soliditet og forrentning af egenkapitalen har det bedre i en af landets større virksomheder, når den ligger i provinsen frem for i københavnsområdet.

Investorer finkæmmer markedet for opkøbssuperstjerner


Der er penge at hente, hvis man satser klogt i forbindelse med virksomhedsopkøb. Investorer har forskellige tricks, men det kan også gå galt.

Jyllands største lufthavn havde et rekordår

Passagertallet i Billund Lufthavn steg med 9,2 pct. efter et rekordår. Udenrigstrafikken er den store vækstmotor.

Nu sælges der huse for ca. 20 mio. kr. i timen

Knap 20 mio. kr. i timen, 476 mio kr. om dagen eller 173 mia. kr. ialt. For så mange penge købte danskerne bolig for i 2017.

De 173 mia. kr. er mere end dobbelt så meget som i 2012 og 22 mia. kr. mere end 2016, viser nye tal fra Boligsiden.dk.


BØRSEN

Novo-pengetank var hemmelig investor i kollapset Shell-salg

Dansk Olieselskabs opkøb af Shells olieraffinaderi røg tirsdag i vasken. Nu viser den hemmelige investor bag handlen sig at være Novos bugnende pengetank

Handlen mellem Dansk Olieselskab og Shell om olieraffinaderiet i Fredericia har været præget af stor mystik, og i går røg den 500 mio. kr. store handel helt i vasken. 

424 topchefer: Endnu højere vækst i 2018

Væksten vil fortsætte med at buldre frem i 2018, spår landets topchefer. Det går fremad for dansk økonomi og for os, siger MT Højgaard

Ved indgangen til 2018 har landets topchefer en stensikker tro på, at fremgangen i dansk økonomi fortsætter. Faktisk spår de, at væksten kan blive endnu højere i 2018, end den var i 2017.

Det er konklusionen i en ny konjunkturundersøgelse fra Greens Analyseinstitut.

Jesper Berg tror banker vil skrue ned for pengeregn


Efter flere år med stigende udbytter vil højere vækst og nye kapitalkrav presse bankernes udlodninger ned, tror direktøren i Finanstilsynet
Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ændrede fokus efter hjerneblødning: Gazellevinder i Syddanmark er vokset 3000 pct på fire år

Genmab fastholder helårsprognose - "Det er ganske positivt"

Analytiker: Her er højdepunkterne i Genmabs regnskab

Aktier: Regnskab sendte Mærsk i svingninger

EU-rapport retter skarp kritik mod Finanstilsynet: "Viser komplet mangel på ansvarlighed"

USA: Grøn børsåbning - Macy's stiger efter opjustering

Følsom Ambu-aktie presset af uklarhed om bruttomargin

Analyse: Årets aktietaber har et skud tilbage

Vestas dykker efter konkurrent-regnskab - Ambu er dagens aktievinder