Det skriver medierne: Novo frygter diabetesepidemi
Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, vil dæmme op for at offentlige sygekasser ikke har råd til diabetrsbehandling.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Jyllands-Posten Erhverv

Novo-chef frygter diabetesepidemi kan smadre forretningen


Diabetes spreder sig nu så epidemisk hurtigt, at de offentlige sygekasser er i fare for ikke længere at have råd til den behandling, som patienterne får i dag. Den udvikling ønsker Novo Nordisks topchef , Lars Fruergaard Jørgensen, at dæmme op for

Nationalbanken bekymret over slappe låneregler


Danske boligejere er så forgældede, at det er nødvendigt at overvåge boligmarkedet nøje ikke mindst i de store byer. Så kontant reagerer Nationalbanken på en ny bekendtgørelse, efter at det er vedtaget at begrænse adgangen til afdragsfrie lån. 

Berlingske Business

Cyberangreb på dankortet er et mareridt


Et cyberangreb, der lægger dankortet ned flere dage i træk midt i en ny finanskrise, kan få ødelæggende konsekvenser for hele den danske økonomi. Det fremhæver direktør for Nationalbanken, Lars Rohde. Cybersikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen for centralbankerne og den finansielle sektor. 

Robotter skal gøre Tryg større 


Digital innovation skal sikre forsikringsselskabet Tryg et markant spring i omsætningen frem mod 2020. Ny strategi fokuserer især på tre udfordringer. 

Saxo Bank taber opgør om trecifret millionbeløb 

Saxo Banks forsøg på at få udenlandske kunder i retten i Danmark slår fejl. Banken vil anke Østre Landsrets dom, der drejer sig om schweizerfrancens pludselige opskrivelse i januar 2015, og som gav Saxo Bank et tab på 700 mio. kr. 

Børsen


Airtame tjener stort på Amazon men vil helst være fri 


Streaming-firmaet Airtame stod i dilemmaet om salg via Amazon og dermed risikoen for at blive opslugt eller at gå solo og dermed gå glip af omsætning. Salget via Amazon udgør i dag 10 pct. af omsætningen, mens marketingdirektør Steffen Hedebrand ville helst være fri. (Forside, side 6-7)

Tryg vil øge omsætning til 1 mia. kr. 


For at modvirke et pres på toplinjen skal forsikringskoncernen Tryg hente 1 mia. kr. fra nye produkter. Det kom frem på Trygs kapitalmarkedsdag i London mandag. Koncernen har aldrig sat barren så højt ifølge topchef Morten Hübbe. 

Aktieplatform noteres på First North 


It-manden Erik Damgaard går på børsen med en ny handelsplatform i selskabet NPinvestor. Platformen, Straticator, gør det muligt at efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler eller at bygge handelsrobotter. Potentialet er ifølge Erik Damgaard enormt.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fra storhed til Fald: En 178 år lang rejse er slut for Thomas Cook

Analyse: Den mest spektakulære konkurs i rejsebranchen i nyere historie - derfor gik det galt for Thomas Cook

Nye skibe fra Mærsk-rivaler bag global flåderekord

Nye gysertal fra Tyskland trækker renterne ned: "Tysk industri står midt i en recession"

Aktier i Europa: Rejsearrangør er flyvende efter branchekonkurs

Thomas Cooks topchef siger undskyld: "Jeg ved, at det her udfald vil være ødelæggende for mange mennesker "

Danske Spies indstiller indtil videre salget af rejser efter konkurs i Thomas Cook: "Dagen i dag er jo helt ekstrem"

Ellemann-Jensen slår fast: Venstre vil sætte velfærdspenge af til flere børn og ældre