Storlandbrug styrker toppen før børsnotering
Axzon producerer langt over 1 mio. slagtesvin årligt og har eget slagteri og fødevareforædling
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Generelt Af
Storlandbruget Axzon med hovedsæde i København og produktion i Polen, Ukraine og Rusland styrker sin bestyrelse før den børsnotering, som ventes i det nye år.

Det erfarne bestyrelsesmedlem Helle Okholm er netop blevet valgt ind i bestyrelsen for milliardforretningen, der i år ventes at omsætte for op mod 1,8 mia. kr. og lave en driftsindtjening (ebitda) på en lille halv mia. kr.

Helle Okholm, der tidligere var statsautoriseret revisor og også bl. a.har været økonomidirektør i Foss A/S og Bluegarden Holding A/S, sidder i dag desuden i bestyrelsen for Jeudan, Basisbank og Lokaltog A/S.

Hun er eksternt bestyrelsesmedlem nummer to i selskabet, der i sommer valgte adm. direktør i C. W. Obel A/S Anders Chr. Obel som formand. Han har siddet i Axzons bestyrelse i fire år.

Resten af bestyrelsen i Axzon er landmænd. Selskabet, som gennem flere år har arbejdet hen mod en børsnotering for at få større likviditet i aktien, ejes af danske landmænd samt koncernchef Tom Axelgaard.

Børsnotering har været et ønske i ejerkredsen i flere år, dels fordi mange af ejerne har været med i mange år og er blevet grå i toppen, dels fordi landmænd i Danmark er blandt verdens mest forgældede og derfor kan have brug for likviditet.

Noteringen er skubbet flere gange på grund af finanskrise og de ikke altid lige stabile forhold i især Ukraine og Rusland.

Axzon har også gearet op med Hans Henrik Pedersen som ny økonomidirektør. Han har tidligere været hos Falck og Carnegie.

En obligation, som i foråret sikrede Axzon 135 mio. kr. til afvikling af gæld, er iøvrigt netop blevet noteret på Nasdaq i København.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storaktionærers tillid til Danske Bank er svækket: "Der har været et massivt ledelsesmæssigt svigt"

Frygten for bonussmæk breder sig hos Danske Banks gulddrenge

Kritik af Finanstilsynet: Lod sig vildlede af Danske Bank

Niels Lunde: Det begynder først nu, Ole Andersen

Løkke: Flere konsekvenser kan vente for Danske Bank

Analyse: Der er gået knas i topchefs kursraket

Hvidvaskjæger efter Danske Bank-rapport: Den ændrer hele billedet

Politiet: Nørholt kopierede signatur fra Starbucks-ansat

Svag stigning for den svenske krone: Økonom melder om risiko for tilbagefald