Det skriver medierne: Nilfisk blev den store efter aktiesplit
Adm. direktør i Nilfisk, Hans Henrik Lund (i midten), er blevet den store i NKT-familien.
Foto: Arkivfoto: Peter-Emil Witt
Generelt Af
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

Nilfisk blev den store, da NKT blev splittet

Nilfisk blev mere værd end NKT's kabelforretning, da det gamle NKT blev delt i en støvsuger- og en kabeldel. De fleste investorer blev overraskede over, at Nilfisks værdi blev større end NKT's, vurderes det. (Forside, side 4)

Indædt strid om skærpet regulering af Københavns Lufthavn

Udkast til skrappere regler for takster i Københavns Lufthavn møder modstand på flere fronter. Der er mange hundrede mio. kr. på spil for både lufthavn og flyselskaber. (Side 10)

Flere hvidvask-sager på vej mod danske banker

Danske banker bliver gang på gang sat i forbindelse med hvidvask af beskidte penge. Og sådan vil det fortsætte, lyder det i analyse. (Side 12)

Staten sender 200 mio. nye skattekroner til SAS


Kapitaludvidelsen i SAS viser, at politikerne endnu ikke helt ved, hvad aktivt ejerskab er. Staten ville som medejer ikke skyde penge i Dong, men de vil gerne, når det er i SAS. Ønsket om at fastholde ejerandelen i SAS kan hænge sammen med det tabte ejerskab over Københavns Lufthavn. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS


Betændt russisk hvidvasksag ender hos Danske Banks topchef

Fransk politi trækker opsigtsvækkende tråde fra en højspændt russisk hvidvasksag til Danske Banks estiske afdeling. Netop i den periode var bankens topchef, Thomas Borgen, direkte ansvarlig for de baltiske enheder. (Forside, side 10-11)

Udskilningsløbet i luften er skudt i gang

Den fragmenterede europæiske luftfartsindustri står over for en større konsolidering, mener Lufthansa, der er klar til selv at spille en rolle. SAS vil se en konsolidering, før man tror på den. (Side 12-13)

Matas vil ikke forklare choknedjustering

Et kursfald på 17 pct. kalder normalt på en god forklaring, men den må aktionærerne i Matas se langt efter. Bestyrelsesformand Lars Frederiksen holder fast i en selvpålagt mundkurv. (Side 14)

BØRSEN

Fyret finanschef i millionopgør med Nets

En tidligere finanschef i Nets kræver 22 mio. kr. i kompensation for tvangssalg af medarbejderaktier i forbindelse med en fyring, kort før aktieprogrammet blev guld værd ved Nets' børsnotering. Nets vil have sagen gemt af vejen i en voldgiftssag. (Forside, side 6-7)

Genmab-topchef modsiger spådom om salg

Genmab-medstifter og investor Florian Schönharting mener, at biotekselskabet bliver solgt inden for en overskuelig fremtid. Topchef Jan van de Winkel maner til ro og vurderer, at selskabet også er selvstændigt om fem år. (Side 10)

Telenor undrer sig over TDC's prisniveau

TDC's vinderstatus i teleudbuddet til stat og kommune til en værdi af 1,2 mia. kr. over fire år sender skepsis gennem branchen. Et af de andre tilbud på leverancen kom fra Telenor, som udtrykker undren over TDC's prisniveau. (Side 12)

Nets mener, at mobil dankort snart virker for alle

De store tekniske problemer, der har plaget det mobile dankort, er snart fortid, og det store gennembrud er lige om hjørnet, lyder det fra Nets. (Side 16)

Danske Bank i risiko for nye sager efter hvidvasksigtelse

En fransk hvidvasksigtelse af Danske Bank kan åbne for sager i andre lande ifølge eksperter. Banken kender ikke til, at der er flere sigtelser på vej. (Side 18)

/ritzau/FINANS

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Investorer sender Danske Bank i toppen af C25-indeks

Aktieanalyse: Stor rabat i Danske Bank-aktie - investorer skal have lang horisont

Grovvarekoncern følger Arla: Udbetaler hele sit overskud til tørkeramte landmænd

Kina planlægger angiveligt at sænke toldsats for store handelspartnere

Efterårets markante nuancer

Økonomer om fald i forbrugertillid: "Forbrugerne har taget et skridt væk fra jubeloptimisme, men smilene er ikke forsvundet"

Købere tilbage i Danske Bank - aktien går op fra start

Niels Lunde: Det begynder først nu, Ole Andersen

Før markedet åbner: Usikkerhed om Danske Bank i lettere positivt marked