Generelt Af
Det Danske Filminstituts administrerende direktør gennem de seneste ti år, Henrik Bo Nielsen, fratræder sin stilling.

Han skal i stedet være administrerende direktør for Museumskoncernen Romu, der blev etableret i 2015 og blandt andet udgøres af museerne i Roskilde, Frederikssund og Lejre samt Ragnarock, der er museum for pop, rock og ungdomskultur.

Henrik Bo Nielsen afløser Frank Birkebæk, der går på pension efter 40 år. Den nye direktør ventes at tiltræde efter sommerferien, hvorefter han skal lede Romu sammen med koncernens nuværende vicedirektør, Iben Bækkelund Jagd.

- Nu er en række forhold omkring driftsøkonomi, organisation og et stort projekt vedrørende digitalisering af filmarven godt i vej, så jeg har ladet mig friste af nye opgaver som museumsdirektør. Det er ti spændende museer og udstillingssteder med et stærkt engagement fra tre kommuner, siger Henrik Bo Nielsen i en pressemeddelelse.

Romu er arbejdsplads for mere end 50 museumsansatte.

- Visionen er at forske og formidle kulturhistorien professionelt og at gøre historien relevant for samfundet. Jeg er overbevist om, at Henrik Bo Nielsens erfaring fra andre dele af kulturverdenen vil styrke og udvikle den tilgang yderligere, siger Joy Mogensen (S), bestyrelsesformand for Romu og borgmester i Roskilde.

Henrik Bo Nielsen er 56 år og født i Vadum ved Aalborg. Fra 1991 til 2007 var han administrerende direktør for Dagbladet Information.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har konstitueret vicedirektør Claus Ladegaard som administrerende direktør, indtil der er fundet en varig løsning.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Store kursfald i Asien fortsætter: "Som markedet er nu, så virker det til, at investorerne er meget nervøse over de ting, der foregår"

Markant dansk aktiefald i vente - psykologi styrer markedet lige nu, siger chefstrateg

Hans Savonije er ikke sådan en direktør, der møder på kontoret hver dag: "Jeg prøver at være der, hvor vi tjener pengene"

Analysechef: "Signifikant risiko for, at Italien står over for en gældskrise"

Robotfeber raser - rigmænd satser millioner i jagt på mia-gevinst

Aktier: Store kursfald i hele fjernøsten

Chefanalytiker: Global usikkerhed giver aktiefald - og det kan nemt fortsætte

Mens du sov: Endnu en stifter af overtaget selskab forlader Facebook

Største fald i 30 år til amerikansk energiselskab