Politiet anholder 23-årig for bombeangreb i Manchester
Foto: Scanpix/Jon Super
Generelt Af
Britisk politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena.

"Han er anholdt på baggrund af en mistanke om, at han har overtrådt anti-terrorlovgivningen," skriver en talsmand for politiet i Manchester på Twitter.

 Samtidig meddeler den britiske efterretningstjeneste MI5, at man vil gennemføre en undersøgelse af, hvordan man håndterede flere advarsler fra offentligheden vedrørende selvmordsbomberen Salman Abedi fra Manchester-angrebet.

MI5 fik mindst tre advarsler om Abedis radikaliserede holdninger, siger BBC.

"Det er et rigtigt skridt, at MI5 foretager en undersøgelse af sig selv efter Manchester-angrebet," siger den britiske indenrigsminister, Amber Rudd.

Den britiske selvmordsbomber Salman Abedi var en af 20.000 personer, som var i den britiske efterretningstjenestes søgelys, men han var ikke en af de 3000, som er genstand for aktiv efterforskning, siger kilder til Reuters.

 Den interne efterforskning i MI5 vil have fokus på, hvad man vidste om gerningsmanden, og om de rigtige beslutninger blev truffet, siger de anonyme kilder.

Anholdelsen af den 23-årige kommer, efter at politiet foretog nye razziaer søndag og anholdt yderligere to personer, mens tusinder trodsede terrortruslen og deltog i Manchesters årlige halvmaraton.

Anholdelsen er den 16. i forbindelse med Manchester-angrebet, skriver Reuters. To er løsladt igen, og der er dermed 14 personer i politiets varetægt i forbindelse med efterforskningen af angrebet.

 En uge efter den 22-årige Salman Abedi sprængte en bombe ved en popkoncert og dræbte mindst 22, mener de britiske myndigheder, at medlemmer af selvmordsbomberens netværk stadig kan være på fri fod.

De to mænd, der blev anholdt søndag, var 25 og 19 år.

Angrebet skete i Manchester Arena, hvor 21.000 personer havde været til en popkoncert med sangeren Ariana Grande.

Mindst 116 blev såret af bomben.

Også ved det årlige ti kilometer lange løb Great Manchester Run, som titusinder deltog i søndag, var sikkerhedsforanstaltningerne skærpet.

Søndagens løbet blev indledt med et minuts stilhed.

/ritzau/ReutersNY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

B&O-forhandlere savner nye produkter: Nu får de kostbart kæmpe-tv til efteråret

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Dansk laboratorietest: Diesel forurener mindre end benzin

Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ambu indgår amerikansk samarbejde om distribution

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 pct. i 2030