Generelt Af
Det canadiske vindmøllemarked forventes de næste par år at ligge på omkring 750 megawatt årligt.

Det oplyste chefen for den canadiske vindmølleforening (CANWEA), Robert Hornung, forleden på en vindmøllekonference i Anaheim, Californien.

- Der er kontrakter på plads i Quebec, Ontario og British Columbia, der vil tilføre 1300 megawatt ny kapacitet over de næste par år. I 2017 estimeres der som minimum at blive opsat 750 megawatt i ny kapacitet, sagde Robert Hornung.

Sidste år blev der opsat 702 megawatt i landet, der dermed var verdens tiendestørste marked for ny kapacitet.

Af nye kortsigtede muligheder fremadrettet pegede han blandt andet på, at provinsen Alberta i 2017 vil gennemføre en "request for proposals" (RFP) på 400 megawatt vedvarende energi, hvor udviklere kan byde ind med projekter.

I Saskatchewan vil der i år endvidere blive gennemført en RFP på 200 megawatt, mens Quebec ventes at indgå kontrakt på 200 megawatt.

Ved udgangen af 2016 havde Canada en samlet installeret vindmøllekapacitet på 11.900 megawatt. Den danske vindmølleproducent Vestas har opsat møller med en kapacitet på 2809 megawatt i landet.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen