Det skriver medierne: Det lysner for danske landmænd
Foto: Scanpix
Generelt Af
Jyllands-Posten Erhverv

Landmænd har udsigt til bedste indtjening i mange år

Landbrugssektoren lukkede 2016 med et dundrende underskud på 3,2 mia. kr. I år har landmændene udsigt til, at tallet bliver vendt til et plus. Et overskud på 3,6 mia. kr. venter, viser nye tal fra Seges. (Forside, side 6-7)

Statsrevisorer kritiserer Dong-salget


Finansministeriet har ikke haft ordentligt styr på centrale dokumenter i forbindelse med kapitaludvidelsen i Dong Energy. Det er "meget utilfredsstillende", at Finansministeriets overvejelser om Dong-salget ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, lyder det. (Side 4)

Børsen

Regntøjskomet slæber modegigant i retten

Den danske regntøjsvirksomhed Rains slæber en af verdens allerstørste modekoncerner, spanske Inditex, i Sø- og Handelsretten. Ejer og administrerende direktør Daniel Brix Hesselager mener, at Inditex kopierer nogle af Tains kerneprodukter. Det kan blive en ret stor og dyr sag. Inditex står bag blandt andet Zara-kæden og ejes af verdens næstrigeste mand. (Forside, side 6-7)

Scandlines spinder guld på nethandel over grænsen

Færgerederiet Scandlines kommer stærkere ud af 2016, godt trukket af pakketransport og nye færger. Rederiet er klar til Femern-opgør. (Side 8)

Synergier druknede i bureaukrati i IC Group

Storaktionær i IC Group, Niels Martinsen, var rystet over problemernes omfang i selskabet. En gennemgribende ændring af virksomhedens struktur og en fyring af topchefen gennem mere end tre år, Mads Ryder, samt et hovedkontor skåret ned til et minimum, er konsekvensen. (Side 14

Berlingske Business

Dong solgt til højestbydende - men salgsforløbet dumper

Husholdningen har fejlet slemt på helt centrale områder i Finansministeriet i forbindelse med kapitaludvidelse i Dong. Dokumenter mangler, og referater er væk, konkluderer Rigsrevisionen. Flere tidligere kritikpunkter skydes samtidig ned. (Forside, side 6-7)

Investeringer er dansk økonomis sidste svære sygdom

De små og mellemstore virksomheder har svært ved at komme op i gear med deres investeringer. Det er et kæmpeparadoks, at der tales om disruption og digitalisering, men virksomhederne gør ikke noget ved det, fremhæver Dansk Industri. (Side 8)

Jyske Bank hjalp advokatbrødre med millionsvindel på Gibraltar


Jyske Bank er blevet kendt skyldig ved retten i Gibraltar i "bevidst og uærligt" at have assisteret tre advokater med at tømme klientkonti for et større millionbeløb. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål