Mistænkt for angreb i Stockholm anholdt
Denne mand har det svenske politi eftersøgt i forbindelse med angrebet i Stockholm
Foto: Scanpix
Opdateret 8. april kl. 08.28 - Svensk politi har fredag aften anholdt en person, som kan have forbindelse til angrebet i Stockholm fredag eftermiddag.

Det bekræfter politiet på et pressemøde fredag aften.

"Vi har en særskilt interesse i den person, som vi har anholdt, fordi han passer med signalementet," siger Jan Evensson fra politiet i Stockholm på et pressemøde.

Jan Evensson henviser til signalementet af den mand iført hættetrøje, som tidligere fredag blev efterlyst med billeder. Det er ikke oplyst, hvem han er, og hvilken rolle han muligvis har haft i angrebet.

Den svenske avis Aftonbladet mener at vide, at det drejer sig om en 39-årig usbekisk mand. Han blev ifølge avisen anholdt, efter at han opførte sig "underligt" i en butik i Märsta i den nordlige del af hovedstaden.

Her skal han have fremvist mindre skader og hævdet, at han var gerningsmanden.

Vidner fortæller til Aftonbladet, at manden var iført en elefanthue og havde glassplinter på sit tøj.

Ifølge Aftonbladet har manden desuden udtrykt sympati for Islamisk Stat ved at dele propagandavideoer fra Islamisk Stat på Facebook.

Politiet har ikke bekræftet den svenske avis' oplysninger.

Jan Evensson vil ikke svare på, hvorvidt den anholdte person var bag rattet i den lastbil, som tidligere fredag kørte ind i en folkemængde.

"Men det er en person, som har været i nærheden af hændelsen," siger Jan Evensson.

"Vi udelukker ikke noget. Vi fortsætter med at arbejde med det her med uformindsket styrke," tilføjer han.

Angrebet skete ved 15-tiden, da en lastbil kørte ind i en folkemængde og siden et stormagasin i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Det var tidligere på aftenen uklarheder omkring, hvor mange personer der blev dræbt og såret.

Fredag aften er det fra politiets side bekræftet, at fire personer er døde og 15 skadede. Men der kan komme flere til, lyder det på aftenens pressemøde.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, sagde tidligere, at alt tydede på, at der var tale om en terrorhandling. Det kommer politiet også ind på.

"Vi har en hypotese om, at det er et terrorangreb. Jeg siger ikke, at det er et terrorangreb, men vi behandler det som sådan," siger politiet på pressemødet.

Tidligere kom det frem, at politiet havde taget to personer ind til afhøring. Men det betød ikke nødvendigvis, at de var mistænkte, lød det samtidig.

"Det indebærer absolut ikke, at de er mistænkte," sagde Lars Byström, der er pressetalsmand for politiet i Stockholm ifølge TT.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lars Seier i største satsning siden Saxo Bank: Koster trecifret millionbeløb at opbygge

USA: Wall Street indleder ugen med røde kurser hele vejen rundt - særligt it blev hårdt ramt

Niels Lunde: Pas på shitstormen, Ilse Jacobsen

Cepos: Råderum vokser til 61 mia kr i 2030

Lundbecks afkast er i top - men aktien får bundkarakter af analytikerne

Det amerikanske budgetunderskud runder 5000 mia. kr.

Afgået bestyrelsesformand vil ikke forklare uenighed bag tredobbelt exit fra magtfuld Grundfos-ejer: "Det er nu ikke specielt dramatisk"

Finansudvalg kræver ministerfirma tjekket efter milliontilførsel

Det holder investeringsøkonomen øje med tirsdag