Klagenævn: Kun få sager om kystsikring de seneste år
Foto: Free/Colourbox
Generelt Af
Udflytningen af Natur- og Miljøklagenævnet har skabt en ophobning af sager, og det betyder, at danske borgere ikke kan få igangsat kystsikringsprojekter.

Sådan lyder kritikken fra Socialdemokratiet, som derfor har indkaldt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i samråd.

Henrik Høegh (V) har som politisk medlem af nævnet behandlet en lang række sager, men kystsikring har ikke fyldt meget.

- Vi har også haft sager om kystsikring, men det drejer sig om meget få sager. Vi har haft en eller to kystsikringssager i de snart tre år, jeg har været med, lyder det fra Henrik Høegh.

Han uddyber dog, at de politiske medlemmer af nævnet ikke ved, hvad der ligger og venter af sager.

Som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser er Natur- og Miljøklagenævnet blevet rykket fra København til Viborg.

Det har betydet, at ventetiden for sagerne er steget. I november afsatte regeringen derfor 23 millioner kroner, så antallet af sager kan blive afviklet i 2017.

Ifølge Henrik Høegh er der optimisme i nævnet forud for årsskiftet.

- Når man beslutter en udflytning, og der ikke er særligt mange medarbejdere, der ønsker at følge med, så vil der være en overgangsperiode, indtil de nye medarbejder er kørt ind, og man kan komme op i fulde omdrejninger igen.

- Jeg glæder mig over, at der er masser af kompetente medarbejdere, der har søgt i Viborg. Jeg har selvfølgelig en forventning om, at man efter nytår er oppe i omdrejninger igen, siger han.

I Kystdirektoratet har direktør Merete Løvschall også vanskeligt ved at genkende billedet af, at borgere efter udflytningen i større stil døjer med at få behandlet deres sager om kystsikring.

Dels er det langt fra alle sager om kystsikring, der overhovedet ender som en klagesag, og dels er tilstandene ved de danske kyster ifølge Løvschall "generelt OK", fortæller hun.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerJysk leasingkonge vakler mellem luksus og mådehold

Annoncørbetalt
indhold af Scanleasing

Forsiden lige nu


Bank accepterer bøde på 110 mio i sag om udbyttesvindel

Steen Bocian: Danskerne skal finde dankortet frem

Tidligere Danske Bank-direktør forsvundet i Estland

Markedet lukker: Ørsted, og Novo hev op i C25 der dog endte i minus

"Det er sådan en cowboyaktie, hvor du jo kan tjene flere hundrede - næsten 1000 pct"

Roskilde-firma spinder guld på at fjerne is fra fly

Nets: Vi kommer til at tabe penge på krakket i rejseselskabet Thomas Cook

Novo-aktionær: Det er nu du skal sælge ud af aktien