Overraskende mange har gjort krav i boet efter Bios-konkurs
Foto: Scanpix
Generelt Af
Det tidligere ambulanceselskab i Region Syddanmark, Bios, er en eftertragtet vare. I hvert fald har knap 200 kreditorer gjort krav i boet, efter selskabet gik konkurs den 27. juli. Det oplyser DR Fyn.

"Det er i overkanten af, hvad jeg havde forventet på nuværende tidspunkt," siger Jan Bruun Jørgensen, kurator og advokat, Andersen Partners til DR Fyn.

Det er både tidligere medarbejdere, stationsudlejere og leverandører, der har henvendt sig. Flere af henvendelserne vil dog blive trukket tilbage, når man har fået dækning for sin løn eller styr på de 40 lejemål i regionen, mener Jan Bruun Jørgensen.

De to kuratorer overtog boet efter Bios midt i august, og der er endnu ikke overblik over beløbet, som kreditorerne har gjort krav på. Særligt reddernes løn er uklar, for Region Syddanmark har ikke besluttet, om man vil anke Lønmodtagernes Garantifonds (LG) afgørelse.

Fonden afviste tidligere i september at dække medarbejdernes tabte løn med begrundelsen, at regionen havde ageret virksomhedsejer langt før, Bios gik konkurs. Dermed var der tale om en virksomhedsoverdragelse, hvor LG ikke dækker.

En anden vigtig brik i Bios-boet er afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der netop nu undersøger, hvorvidt Falck gjorde det besværligt for Bios at overtage ambulancedriften tilbage i september 2015.

"Hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen når frem til, at Falck har misbrugt sin position på det danske marked, skal vi se på, om vi kan gøre krav på økonomisk erstatning," siger Jan Bruun Jørgensen til DR Fyn.

Han vurderer, at styrelsens afgørelse først kommer til næste år./ritzau/

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Økonomer blander sig i valgkampen: Det er et oplagt tidspunkt at lave flere reformer på arbejdsmarkedet

Nu vender Thulesen ryggen til Mette F: S må rode alene med egen blok

Efterspørgsel på genbrugsplast eksploderer: "Vi mærker den stigende efterspørgsel på daglig basis"

Helle Ib: DF blokerer for Mette Frederiksens powershopping

Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne

Fransk enke sagsøger Boeing for 276 millioner dollar

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen