Overraskende mange har gjort krav i boet efter Bios-konkurs
Foto: Scanpix
Generelt Af
Det tidligere ambulanceselskab i Region Syddanmark, Bios, er en eftertragtet vare. I hvert fald har knap 200 kreditorer gjort krav i boet, efter selskabet gik konkurs den 27. juli. Det oplyser DR Fyn.

"Det er i overkanten af, hvad jeg havde forventet på nuværende tidspunkt," siger Jan Bruun Jørgensen, kurator og advokat, Andersen Partners til DR Fyn.

Det er både tidligere medarbejdere, stationsudlejere og leverandører, der har henvendt sig. Flere af henvendelserne vil dog blive trukket tilbage, når man har fået dækning for sin løn eller styr på de 40 lejemål i regionen, mener Jan Bruun Jørgensen.

De to kuratorer overtog boet efter Bios midt i august, og der er endnu ikke overblik over beløbet, som kreditorerne har gjort krav på. Særligt reddernes løn er uklar, for Region Syddanmark har ikke besluttet, om man vil anke Lønmodtagernes Garantifonds (LG) afgørelse.

Fonden afviste tidligere i september at dække medarbejdernes tabte løn med begrundelsen, at regionen havde ageret virksomhedsejer langt før, Bios gik konkurs. Dermed var der tale om en virksomhedsoverdragelse, hvor LG ikke dækker.

En anden vigtig brik i Bios-boet er afgørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der netop nu undersøger, hvorvidt Falck gjorde det besværligt for Bios at overtage ambulancedriften tilbage i september 2015.

"Hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen når frem til, at Falck har misbrugt sin position på det danske marked, skal vi se på, om vi kan gøre krav på økonomisk erstatning," siger Jan Bruun Jørgensen til DR Fyn.

Han vurderer, at styrelsens afgørelse først kommer til næste år./ritzau/

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kan brexitaftalen samle flertal i det britiske parlament på lørdag? Det store regnestykke er i gang

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Overblik: Jubel blev afløst af ny tvivl i timerne efter brexit-aftale

EU-ledere nikker ja til brexit-aftale - opmærksomheden rettes mod London

Klimatændte forbrugere køber mindre kød - detailkæder mærker tendensen

STG lukker produktion i Tucker - omkostninger på 120 mio kr i år

DI: Hvis denne aftale bliver virkelighed "så kan virksomhederne ånde lettet op"

H+H-aktien bliver handlet 10 gange mere end normalt - investor kalder kursreaktion for misforstået

Børsmarkedet skrumper: Svært at finde den næste kursraket