Danskerne deler ikke briternes EU-skepsis
Foto: Colourbox
Generelt Af
Et markant flertal af vælgerne herhjemme ønsker ifølge Kristeligt Dagblad at forblive i EU, selv om Storbritannien på torsdag skulle vælge at forlade Den Europæiske Union.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for Analyseenheden 4V.

35 procent af de adspurgte svarer, at de ønsker, at Danmark bør "blive i EU som hidtil", mens 23 procent ønsker at "følge med briterne ud af EU".

Trods EU's interne splittelse under flygtningekrisen kommer danskernes opbakning til fortsat medlemskab af EU ikke som en overraskelse for forskningschef ved Tænketanken Europa Catharina Sørensen, der har forsket i danskernes forhold til EU-medlemskab siden 1970'erne.

"Danskerne har egentlig altid været godt tilfredse med medlemskabet. Der har aldrig været en akut trang til at melde sig ud af EU. Selv om opbakningen har været skiftende, har det langsigtede perspektiv være meget stabilt," siger Catharina Sørensen til Kristeligt Dagblad.

Julie Hassing Nielsen, forsker ved tænketanken Kraka og postdoc ved Københavns Universitet, er enig i, at danskerne generelt er mere proeuropæiske end briterne.

Danmark og Storbritannien sammenlignes ellers ofte, fordi landene blev medlemmer samtidig i 1973 og er frustrerede over suverænitetsafgivelse, siger hun.

For tre måneder siden foretog Epinion en lignende måling, der dog netop viste dødt løb. 30 procent ønskede at blive i EU, mens 27 procent ønskede at gå i briternes fodspor i tilfælde af en brexit.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet

Steen Bocian: Der er faktisk forskel på S og V

Stark-topchef har forhandlet hele natten om milliardopkøb: "Vi kommer til at fordoble vores omsætning"

S sætter 0 kroner af til opgør med "fattigdomsydelser"

Ambu-aktie i u-vending: Stort fald trods forrygende start på dagen

Mette F vil banke udgifterne op med 37 mia kr i 2025

Aktieåbning i USA: Teleselskaber sprinter fra rød bølge på fusion

Conferize udskifter i bestyrelsen

Jyske Bank indberettede Operation Greed-kunde flere gange til SØIK