Dansk arkitekt blandt verdens mest indflydelsesrige personer
Bjarke Ingels.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Den internationalt anerkendte danske arkitekt Bjarke Ingels er at finde på det amerikanske nyhedsmagasin Time Magazines liste over de hundrede mest indflydelsesrige personer i verden i 2016.

Det fremgår af magasinets hjemmeside.

"Bjarke er den første store arkitekt i branchen, som har lagt frygten bag sig. Han har smidt sin ballast og svæver," skriver magasinet om den danske arkitekt.

"Det har medført, at han er helt i harmoni med de store tænkere i Silicon Valley, der ønsker at gøre verden til et bedre sted uden den eksistentielle "vriden hænder", som, tidligere generationer mente, var afgørende for at opnå en nærmest utopisk troværdighed."

Bjarke Ingels er af Times placeret i kategorien for de mest indflydelsesrige kunstnere, hvor han er i selskab med andre prominente navne som filminstruktøren Ryan Coogler, musikeren Kendrick Lamar og skuespillerinden og milliardærarvingen Julia Louis-Dreyfus, der er kendt fra komedieserien Seinfeld.

VM Bjerget og 8-Tallet i Ørestad er blot nogle af de danske projekter, som Bjarke Ingels og BIG står bag, og senere i år skal Amager Bakke, som er en affaldsforbrænding med en skibakke på toppen, efter planen stå færdig.

Også internationalt har danskeren sat sit aftryk, og især på Manhattan i New York har BIG stået for flere spektakulære projekter. Blandt andet er en bygning formet som en pyramide ved at tage form.

Arkitekten, som står i spidsen for tegnestuen BIG, er eneste dansker på årets liste over de mest indflydelsesrige personer. Senest en dansker var med, var i 2012, da René Redzepi, som er køkkenchef på restauranten Noma, var på listen.

Samme år optrådte også Henrik Schärfe, som er lektor på Aalborg Universitet, på listen. Han byggede den menneskelignende robot Geminoid-DK.

Tidligere har også den forhenværende EU-kommissær Connie Hedegaard og klimadebattøren Bjørn Lomborg optrådt på listen.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan