Milliardregn over danske landmænd i morgen
Foto: Scanpix
Generelt Af
De økonomisk hårdt pressede danske landmænd får nu en tiltrængt likviditets-hjælp fra en uventet kant: Naturerhvervstyrelsen har i dag sendt op mod 6 mia. kr. afsted, så en stor del af pengene skulle være til rådighed på landmændenes typisk meget slunkne bankkonti i morgen.

Guld-regnen er EU-støtte og svarer til over 90 pct. af de i alt 6,3 mia. kr., som landmændene får i såkaldt grundbetaling. Udbetalingen sker flere uger før ventet – til stor glæde for landmændene og deres kreditgivere.

"Det er helt afgørende, at landbrugsstøtten kommer ud til landmændene så hurtigt som muligt, og derfor er jeg rigtig glad for, at det lykkes os at nå vores mål om at 90 pct. af grundbetalingen kommer ud til vores kunder allerede i starten af december, særligt i et år, hvor vi på grund af den store EU-landbrugsreform har haft mange nye og komplicerede regler," siger EU-direktør i styrelsen Sarah Børner.

At det er muligt at udbetale så stor en del af landbrugsstøtten så tidligt, skyldes, ifølge direktøren, dels en ihærdig indsats fra Naturerhvervstyrelsens medarbejdere, der har arbejdet på at sagsbehandle ansøgningerne og på at få al kontrol gennemført, dels at der i år er modtaget langt flere fejlfri ansøgninger end tidligere.
 
Den kvikke udbetaling får stor ros af landmændenes organisation, Landbrug & Fødevarer.

"Vi er meget glade for, at det er lykkedes at rykke det frem i forhold til den målsætning, de først havde. Det er helt afgørende i forhold til den økonomiske situation, landbruget står i," siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef til Landbrugsavisen.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


To nye sites vil matche boligkøbere og sælgere udenom ejendomsmæglerne

It-milliardæren Ib Kunøe køber hjertebarn: "De der 300 mio. kr. er jo ikke dem, der vælter læsset"

OVERBLIK: Her er hovedpunkterne i klimaloven

Sket i ugen: Grøn brint, supermolekyle og glucosefølsom insulin er topfolks svar på fremtidssikring

Helle Ib: Få emner kan aktivere vælgerne som vilkårene på boligmarkedet. Tre aktuelle politiske tiltag er værd at følge

Bredt politisk flertal er enig om ny dansk klimalov

"Jeg er ikke bange for problemerne"

Liberal Alliance forlader forhandlinger om klimalov