Milliardregn over danske landmænd i morgen
Foto: Scanpix
Generelt Af
De økonomisk hårdt pressede danske landmænd får nu en tiltrængt likviditets-hjælp fra en uventet kant: Naturerhvervstyrelsen har i dag sendt op mod 6 mia. kr. afsted, så en stor del af pengene skulle være til rådighed på landmændenes typisk meget slunkne bankkonti i morgen.

Guld-regnen er EU-støtte og svarer til over 90 pct. af de i alt 6,3 mia. kr., som landmændene får i såkaldt grundbetaling. Udbetalingen sker flere uger før ventet – til stor glæde for landmændene og deres kreditgivere.

"Det er helt afgørende, at landbrugsstøtten kommer ud til landmændene så hurtigt som muligt, og derfor er jeg rigtig glad for, at det lykkes os at nå vores mål om at 90 pct. af grundbetalingen kommer ud til vores kunder allerede i starten af december, særligt i et år, hvor vi på grund af den store EU-landbrugsreform har haft mange nye og komplicerede regler," siger EU-direktør i styrelsen Sarah Børner.

At det er muligt at udbetale så stor en del af landbrugsstøtten så tidligt, skyldes, ifølge direktøren, dels en ihærdig indsats fra Naturerhvervstyrelsens medarbejdere, der har arbejdet på at sagsbehandle ansøgningerne og på at få al kontrol gennemført, dels at der i år er modtaget langt flere fejlfri ansøgninger end tidligere.
 
Den kvikke udbetaling får stor ros af landmændenes organisation, Landbrug & Fødevarer.

"Vi er meget glade for, at det er lykkedes at rykke det frem i forhold til den målsætning, de først havde. Det er helt afgørende i forhold til den økonomiske situation, landbruget står i," siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef til Landbrugsavisen.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsks gamle smertensbarn atter i problemer: "Vi har lukket forretningen ned i en del lande"

Bjarke Ingels har tegnet et middagsstel med sine kumpaner, Jens Martin Skibsted og Lars Holme Larsen

Boligejernes nye superlån går i rekordkurs: "Det er en vild udvikling"

Søren Skou: Vi er meget tilfredse med udviklingen i storsats - det skal vise sit værd næste år

Redaktionens favoritter til Copenhagen Cooking

Sure investorer sagsøger Novo Nordisk for kursmanipulation - kræver 11,8 mia kr i erstatning

De store roséchampagners opgør

Aktieluk i USA: Flotte fredagsplusser - men endnu et ugeminus

Den nat det stak af for Normann Copenhagen