Milliardregn over danske landmænd i morgen
Foto: Scanpix
Generelt Af
De økonomisk hårdt pressede danske landmænd får nu en tiltrængt likviditets-hjælp fra en uventet kant: Naturerhvervstyrelsen har i dag sendt op mod 6 mia. kr. afsted, så en stor del af pengene skulle være til rådighed på landmændenes typisk meget slunkne bankkonti i morgen.

Guld-regnen er EU-støtte og svarer til over 90 pct. af de i alt 6,3 mia. kr., som landmændene får i såkaldt grundbetaling. Udbetalingen sker flere uger før ventet – til stor glæde for landmændene og deres kreditgivere.

"Det er helt afgørende, at landbrugsstøtten kommer ud til landmændene så hurtigt som muligt, og derfor er jeg rigtig glad for, at det lykkes os at nå vores mål om at 90 pct. af grundbetalingen kommer ud til vores kunder allerede i starten af december, særligt i et år, hvor vi på grund af den store EU-landbrugsreform har haft mange nye og komplicerede regler," siger EU-direktør i styrelsen Sarah Børner.

At det er muligt at udbetale så stor en del af landbrugsstøtten så tidligt, skyldes, ifølge direktøren, dels en ihærdig indsats fra Naturerhvervstyrelsens medarbejdere, der har arbejdet på at sagsbehandle ansøgningerne og på at få al kontrol gennemført, dels at der i år er modtaget langt flere fejlfri ansøgninger end tidligere.
 
Den kvikke udbetaling får stor ros af landmændenes organisation, Landbrug & Fødevarer.

"Vi er meget glade for, at det er lykkedes at rykke det frem i forhold til den målsætning, de først havde. Det er helt afgørende i forhold til den økonomiske situation, landbruget står i," siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef til Landbrugsavisen.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal