Milliardregn over danske landmænd i morgen
Foto: Scanpix
Generelt Af
De økonomisk hårdt pressede danske landmænd får nu en tiltrængt likviditets-hjælp fra en uventet kant: Naturerhvervstyrelsen har i dag sendt op mod 6 mia. kr. afsted, så en stor del af pengene skulle være til rådighed på landmændenes typisk meget slunkne bankkonti i morgen.

Guld-regnen er EU-støtte og svarer til over 90 pct. af de i alt 6,3 mia. kr., som landmændene får i såkaldt grundbetaling. Udbetalingen sker flere uger før ventet – til stor glæde for landmændene og deres kreditgivere.

"Det er helt afgørende, at landbrugsstøtten kommer ud til landmændene så hurtigt som muligt, og derfor er jeg rigtig glad for, at det lykkes os at nå vores mål om at 90 pct. af grundbetalingen kommer ud til vores kunder allerede i starten af december, særligt i et år, hvor vi på grund af den store EU-landbrugsreform har haft mange nye og komplicerede regler," siger EU-direktør i styrelsen Sarah Børner.

At det er muligt at udbetale så stor en del af landbrugsstøtten så tidligt, skyldes, ifølge direktøren, dels en ihærdig indsats fra Naturerhvervstyrelsens medarbejdere, der har arbejdet på at sagsbehandle ansøgningerne og på at få al kontrol gennemført, dels at der i år er modtaget langt flere fejlfri ansøgninger end tidligere.
 
Den kvikke udbetaling får stor ros af landmændenes organisation, Landbrug & Fødevarer.

"Vi er meget glade for, at det er lykkedes at rykke det frem i forhold til den målsætning, de først havde. Det er helt afgørende i forhold til den økonomiske situation, landbruget står i," siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef til Landbrugsavisen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen