Generelt Af
Noma får nu en søsterrestaurant, skriver Politiken. Blot et stenkast fra den verdenskendte restaurant i Strandgade åbner en mere folkelig udgave omkring 1. maj i 2016.

Nyheden kommer efter, at Noma i september oplyste, at man i 2017 åbner et helt nyt Noma med tilhørende landbrug i det ubenyttede søminedepot bag Christiania på Christianshavns Vold.

Men nu er Noma også klar til at udvide med endnu en restaurant, og dermed bryde med 12 års fokus på kun én enkelt restaurant i den absolutte verdenstop.

En stor del af årsagen skal findes i USA. I 2013 købte det amerikanske investeringsselskab Overture Management, med partneren Marc Blazer i spidsen, 45 procent af Noma-aktierne. Investeringsselskabet er i dag den største aktionær i restauranten og Marc Blazer er desuden bestyrelsesformand for Noma.

"Vi bliver nødt til at gøre noget for, at Noma bliver en solid forretning. Fordi det er Noma ikke i dag," siger René Redzepi, medejer og arkitekten bag Noma, til Politiken Søndag.

Ifølge det seneste årsregnskab havde Noma, trods sin status som en af verdens bedste restauranter, et overskud på kun 730.000 kr. sidste år. Til sammenligning tjente en af Københavns mange folkelige restauranter Madklubben Vesterbro omkring fem millioner kroner sidste år på at servere mad til rimelige priser.

Den nye restaurant vil derfor åbne op for en langt større skare af mennesker, end de 40, der i dag kan spise på Noma.

Men gæsterne skal ikke forvente at se René Redzepi kommandere ved komfuret.

"Jeg har fundet ud af, at jeg ikke er god til at være den i køkkenet, der leder slaget. Før troede jeg, at jeg skulle kunne mestre den del for at være en dygtig kok, men det kan jeg ikke. Nu har jeg ansat mig ud af den og mange af de andre roller, jeg engang havde, siger René Redzepi til Politiken./ritzau/

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Rederibosser ser lys fremtid trods handelskrig - forventer vækst i de kommende år

Hvidvaskpresset stiger hos de lokale banker: "Det fylder på alle niveauer"

Kina finder nye våben i kamp mod Trump

Theresa May nægter at trække sig - minister går af i protest

Klumme: Hvorfor svarer SØIK ikke Anders Dam?

Dansk udvikler af rumfartsudstyr afslutter succesfuldt aktieudbud - overtegnet med over 90 pct

Plastindustrien satser stort på bæredygtig fødevareemballage

Mette Frederiksen efter Thulesen trak en streg i sandet: Et mindretal skal ikke have lov til at true sig til at lave om på politik

Real Madrid vinder appelsag om ulovlig statsstøtte