Giftige kemikalier starter evakueringer i Tianjin
Smadrede biler på en parkeringsplads efter to kraftige eksplosioner i den kinesiske havneby, Tianjin, omsdag aften kinesisk tid.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Beboere i nærheden af ulykkesstedet for de voldsomme eksplosioner i millionbyen Tianjin i det nordøstlige Kina bliver evakueret på grund af frygt for, at giftige kemikalier spreder sig, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Ifølge Beijing News påbegyndte politiet evakueringerne, efter der er fundet natriumcyanid på ulykkesstedet, hvor 85 mennesker har mistet livet, og 700 er kommet på hospitalet.

Samtidig skulle nye eksplosioner have ramt området og skabt nye brande, rapporterer tv-kanalen CNN.

Også nyhedsbureauet Xinhua rapporterer om lyden af flere eksplosioner, hvorefter ilden skulle være intensiveret.

To eksplosioner onsdag


Onsdag ramte to store eksplosioner havnen i Tianjin i et stort industriområde, hvor der lørdag fortsat er ild i ruinerne. Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken.

Udenlandske eksperter har dog peget på, at de brandfolk, der først kom til stedet, kan have begået en alvorlig fejl ved at sprøjte med vand i stedet for pulver mod en stor lagerbygning, der indtil onsdag rummede sprængfarlige kemikalier.

Indbyggerne i Tianjin, hvor der bor 15 millioner mennesker, frygter, at røgen i området kan være giftig, hvilket eksperter endnu ikke har givet et entydigt svar på.

Frustrationer over myndigheder

De kinesiske indbyggere har også udtrykt frustrationer over, at myndighederne tilsyneladende ikke vidste, hvilke kemikalier der var på ulykkesområdet.

Fundet af natriumcyanid får nu de kinesiske myndigheder til at sende producenter af kemikaliet til området for at få kontrol over kemikalierne.

Et hold bestående af 217 atom- og biokemieksperter fra det kinesiske militær er også blevet sendt til ulykkesstedet efter eksplosionerne.

Havnen i Tianjin er den tiendestørste i verden, og eksplosionerne onsdag kunne ses af satellitter i rummet.

/ritzau/AFP

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal