Giftige kemikalier starter evakueringer i Tianjin
Smadrede biler på en parkeringsplads efter to kraftige eksplosioner i den kinesiske havneby, Tianjin, omsdag aften kinesisk tid.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Beboere i nærheden af ulykkesstedet for de voldsomme eksplosioner i millionbyen Tianjin i det nordøstlige Kina bliver evakueret på grund af frygt for, at giftige kemikalier spreder sig, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Ifølge Beijing News påbegyndte politiet evakueringerne, efter der er fundet natriumcyanid på ulykkesstedet, hvor 85 mennesker har mistet livet, og 700 er kommet på hospitalet.

Samtidig skulle nye eksplosioner have ramt området og skabt nye brande, rapporterer tv-kanalen CNN.

Også nyhedsbureauet Xinhua rapporterer om lyden af flere eksplosioner, hvorefter ilden skulle være intensiveret.

To eksplosioner onsdag


Onsdag ramte to store eksplosioner havnen i Tianjin i et stort industriområde, hvor der lørdag fortsat er ild i ruinerne. Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken.

Udenlandske eksperter har dog peget på, at de brandfolk, der først kom til stedet, kan have begået en alvorlig fejl ved at sprøjte med vand i stedet for pulver mod en stor lagerbygning, der indtil onsdag rummede sprængfarlige kemikalier.

Indbyggerne i Tianjin, hvor der bor 15 millioner mennesker, frygter, at røgen i området kan være giftig, hvilket eksperter endnu ikke har givet et entydigt svar på.

Frustrationer over myndigheder

De kinesiske indbyggere har også udtrykt frustrationer over, at myndighederne tilsyneladende ikke vidste, hvilke kemikalier der var på ulykkesområdet.

Fundet af natriumcyanid får nu de kinesiske myndigheder til at sende producenter af kemikaliet til området for at få kontrol over kemikalierne.

Et hold bestående af 217 atom- og biokemieksperter fra det kinesiske militær er også blevet sendt til ulykkesstedet efter eksplosionerne.

Havnen i Tianjin er den tiendestørste i verden, og eksplosionerne onsdag kunne ses af satellitter i rummet.

/ritzau/AFPNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab