Kendt ejendomsmægler afleverer livsværk
EDC Poul Erik Bech har 45 butikker i Danmark. Nu leverer stifteren selv store dele af virksomheden videre.
Foto: PR-foto
Generelt Af
En af Danmarks mest kendte ejendomsmæglere leverer nu store dele af sit 37-årige livsprojekt videre.

Poul Erik Bech står bag ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech og er derudover formand for hele EDC-kæden, hvilket han har været i 30 år.

 Nu giver han afkald på størstedelen af virksomheden, der består af 45 boligbutikker i Danmark, 15 erhvervscentre, fire butikker i udlandet og 400 medarbejdere.

"Det er vigtigt for mig, at det, som vi sammen har aftalt, og de mål vi sammen har sat, kan fortsætte udover min tid. Derfor har jeg besluttet, at de værdier vi har skabt i virksomheden, skal forblive i virksomheden," siger Poul Erik Bech i en meddelelse.

Han er netop blevet genvalgt til en ny to-årig periode som formand for EDC, der har 230 butikker landet over.

Børnene overtager

Det lægger op til et generationsskifte i virksomheden, hvor godt en tredjedel af aktierne i EDC Poul Erik Bech overdrages til stifterens datter, Jane Bech.

 Poul Erik Bech selv kommer til at eje 10 pct. af aktierne, mens sønnen Michael overtager en anden koncern, der sideløbende har kørt siden 1980.

"Jeg har fundet det bedst, at de hver især kan drive og udvikle deres virksomhed, således at et samarbejde bliver baseret på deres interesse herfor og ikke mine beslutninger. Det er der i øvrigt fuld enighed om i familien, der har været inddraget i hele den langstrakte proces," siger Poul Erik Bech, der trods at aflevere dele af virksomheden videre ikke har planer om at trække sig fra virksomhedens drift.

De resterende 60 pct. af mæglervirksomheden kommer fonden Poul Erik Bech til at eje.

Poul Erik Bech har skudt et trecifret millionbeløb i fonden, og de tilførte midler skal bl.a. gå til at støtte aktiviteter primært til børn, handicappede og flygtninge.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år

Hver fjerde liter mælk vi drikker er økologisk: Arla tæt på mål om 50 pct. vækst i øko-salget

Ekspert: Virksomheder er også i farezonen og bør sikre sig mod mobilaflytning

Bog & Ide-kæden skrumper igen: Mister 19 butikker på én gang til konkurrent

Store ambitioner og skisportstraditioner i Grindelwald

Kronik: Medarbejdere mangler mening - Medfører tab på 20-50 milliarder om året

Klimamøde i Madrid kører på overtid: Forhandlerne har været i gang hele natten

Støttepartier presser S: Danske virksomheder skal dyste på ligestilling

Krav fra investorer i kryptovaluta på jagt efter 190 mio dollar: Grav død børschef op