Kendt ejendomsmægler afleverer livsværk
EDC Poul Erik Bech har 45 butikker i Danmark. Nu leverer stifteren selv store dele af virksomheden videre.
Foto: PR-foto
Generelt Af
En af Danmarks mest kendte ejendomsmæglere leverer nu store dele af sit 37-årige livsprojekt videre.

Poul Erik Bech står bag ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech og er derudover formand for hele EDC-kæden, hvilket han har været i 30 år.

 Nu giver han afkald på størstedelen af virksomheden, der består af 45 boligbutikker i Danmark, 15 erhvervscentre, fire butikker i udlandet og 400 medarbejdere.

"Det er vigtigt for mig, at det, som vi sammen har aftalt, og de mål vi sammen har sat, kan fortsætte udover min tid. Derfor har jeg besluttet, at de værdier vi har skabt i virksomheden, skal forblive i virksomheden," siger Poul Erik Bech i en meddelelse.

Han er netop blevet genvalgt til en ny to-årig periode som formand for EDC, der har 230 butikker landet over.

Børnene overtager

Det lægger op til et generationsskifte i virksomheden, hvor godt en tredjedel af aktierne i EDC Poul Erik Bech overdrages til stifterens datter, Jane Bech.

 Poul Erik Bech selv kommer til at eje 10 pct. af aktierne, mens sønnen Michael overtager en anden koncern, der sideløbende har kørt siden 1980.

"Jeg har fundet det bedst, at de hver især kan drive og udvikle deres virksomhed, således at et samarbejde bliver baseret på deres interesse herfor og ikke mine beslutninger. Det er der i øvrigt fuld enighed om i familien, der har været inddraget i hele den langstrakte proces," siger Poul Erik Bech, der trods at aflevere dele af virksomheden videre ikke har planer om at trække sig fra virksomhedens drift.

De resterende 60 pct. af mæglervirksomheden kommer fonden Poul Erik Bech til at eje.

Poul Erik Bech har skudt et trecifret millionbeløb i fonden, og de tilførte midler skal bl.a. gå til at støtte aktiviteter primært til børn, handicappede og flygtninge.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen