Aalborg Lufthavn jubler over Norwegian-rute til New York
Foto: Scanpix
Generelt Af
- Opdateret kl. 18.48 - Inden længe kan nordjyderne få en direkte lavprisrute til New York. Det norske lavprisselskab Norwegian arbejder på at åbne en direkte rute fra Aalborg til New York i 2017. Det siger selskabets topchef, Bjørn Kjos.

- Vi har et netværk ind og ud af Aalborg i forvejen, og Aalborg er et udgangspunkt for passagerer, der vil rejse til USA. De slipper for at skulle over København. De skal kunne rejse direkte uden mellemlanding, for det er meget billigere, siger Bjørn Kjos.

- Prisen bør ikke være mere end 400 dollar. De billigste billetter vil ligge omkring 150-200 dollar for en enkeltbillet, siger Bjørn Kjos i et interview med Ritzau.

Hvis det holder stik, svarer det med den aktuelle dollarkurs til, at billetpriserne vil ligge omkring 2700 kroner. De billigste billetter vil koste fra 1000 kroner for en enkelt billet.

Ruten skal betjenes af Norwegians nye flytype Boeing 737 MAX 8, som selskabet har bestilt 100 styks af med levering i 2017.

Flyene har længere rækkevidde og mindre brændstofforbrug, som gør det muligt at flyve længere til billigere priser, siger Bjørn Kjos.

- Vi får de nye fly i 2017. En sådan rute mellem Aalborg og New York skal starte i foråret, så det kan sandsynligvis blive med start i foråret 2017, siger Bjørn Kjos.

- Afhængigt af, hvordan markedet udvikler sig, bliver der sandsynligvis tale om to ugentlige afgange fra Aalborg, og resten af ugen vil flyet betjene andre byer i Europa, som Aberdeen, Edinburgh og Stavanger, siger Bjørn Kjos.

Aftalen er ikke endeligt på plads, men tør direktøren i Aalborg Lufthavn godt lufte sin begejstring.

- Det er en kanon nyhed for Nordjylland, siger han.

- Vi mener, at der er et virkelig stort potentiale i at åbne en langdistancerute fra Aalborg, og vi er selvfølgelig glade for, at Norwegian har øje for det. Vi har faciliteterne til det, og vores udenrigstrafik vokser i forvejen, siger han.

Norwegian flyver dagligt mellem Aalborg og København. Derudover har selskabet ruter til London, Alicante, Malaga og Mallorca fra det nordjyske.
/ritzau
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"