Aarhus-rigmand redder kriseramt smykkefirma
Foto: Scanpix
Generelt Af
Aarhus' rigeste mand, Claus Hommelhoff, redder smykkefirmaet Pilgrim, der finansielt havde mistet glansen.

Claus Hommelhoff, som har tjent sine penge på Formuepleje, har for et ukendt beløb overtaget 49 pct. af smykkevirksomheden i Skanderborg, som nu igen skal vokse internationalt.

 Pilgrim, som i sine velmagtsdage for 10 år siden solgte for op mod en halv mia. kr. og havde et guldrandet nettoresultat på over 80 mio. kr., har de seneste år kørt med underskud eller haft helt minimale overskud. I perioden 2007-2010 var der efter skat således et samlet tab på ikke mindre end 125 mio. kr.

Sidste sommer blev virksomheden sat til salg, da selskabet havde tabte en voldgiftsag om et millionbeløb til en tidligere tysk forhandler.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn, der for godt fire år siden blev sat ind af Jyske Bank, oplyste i august til Børsen, at der mod Pilgrim var krav fra den tidligere tyske partner, nogle vareleverandører og Jyske Bank på 25 mio. kr., og at et salg var eneste alternativ til en konkurs.

"Vi ser aftalen som en god investering i en virksomhed, der har et stort potentiale og et stærkt ejerskab," lyder det fra Claus Hommelhoff i en pressemeddelelse..

 Han overtager de 49 pct. af Pilgrim gennem Aktieselskabet CBH, og aftalen vedtages formelt midt i april, oplyser de to parter i meddelelsen.

Pilgrim blev etableret helt fra bunden af Annemette Markvad og Thomas Adamsen for over 30 år siden og er i dag en virksomhed med omkring 150 medarbejdere, eksport til 40 lande og 30 egne butikker.

I forbindelse med salget af 49 pct. til CBH er Thomas Adamsen købt ud af selskabet, så Annemette Markvad og de to stifteres fire børn i dag er ejere af majoriteten på 51 pct. af smykkevirksomheden. 

"Jeg er ikke i tvivl om, at CBH og Claus Hommelhoff som partner vil bidrage til et nyt og styrket Pilgrim," siger Annemette Markvad til Børsen.

Hun, der beholder det fulde kreative ansvar for selskabets seks årlige kollektioner,  oplyser til Børsen, at omsætningen i år bliver på 130 mio. kr. - og at med Hommelhoff som partner står der igen vækst på dagsordenen.

  "Claus Hommelhoff er finansielt stærk og vil være med til at skabe vækst i Pilgrim," siger Annemette Markvad.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal