Generelt Af
Danmark får endnu en restaurant på listen over spisesteder, der ifølge kyndige gastronomer er værd at tage en omvej for at besøge.

Restaurant AOC får to Michelin-stjerner og bliver Danmarks tredje restaurant med to stjerner. I alt får 18 restauranter 21 stjerner i årets guide fra Michelin, oplyser Michelin i en pressemeddelelse.

 Nyheden om, at restaurant AOC går fra en til to stjerner i årets guide, vækker jubel hos restaurantens køkkenchef Søren Selin.

"Jeg blev vanvittigt glad og positivt overrasket. Jeg havde håbet på det, men jeg er typen, der holder kortene meget tæt til kroppen," siger han til Ritzau.

Sidste år fik 15 restauranter i alt 17 Michelin-stjerner - alle i København. Alle de 15 restauranter har beholdt deres stjerne, og samtidig får Danmark tre nye stjernerestauranter.

Tre restauranter i Aarhus får som de første danske restauranter uden for København en Michelin-stjerne i årets guide. Det er restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans.

 Heller ikke denne gang fandt de kritiske prøvespisere fra Michelin, at Danmark havde en restaurant, der var værdig til tre stjerner i den prestigefulde guide - i Michelins terminologi restauranter, der er værd at rejse efter.

Restauranter med to stjerner er ifølge Michelin "værd at tage en omvej for", og det er ud over AOC også restauranterne Noma og Geranium ifølge Michelin-guiden.

Et-stjernede restauranter er særligt gode i deres kategori ifølge guiden. Det er også Clou, Den Røde Cottage, Era Ora, formel B, Grønbech & Churchill, Kadeau, Kiin Kiin, Kokkeriet, Marchal, Relæ, Søllerød Kro og Studio at the Standard.

Michelin-guiden tager også hensyn til gourmeter, hvis økonomi måske ikke rækker til et besøg hos stjernekokkene.

 Samtidig bliver 12 danske restauranter nemlig tildelt en såkaldt Michelin Bib Gourmand udmærkelse, som indikerer, at en restaurant serverer vellavet mad til en rimelig pris.

Den fjer i hatten får i alt 12 danske restauranter - 10 i København og to i Aarhus.

/ritzau/

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Investeringsrådgiver om Bavarian: "Den skal finde et nyt leje"

Har du mistet brexit-overblikket? Her er 11 spørgsmål og svar om den kaotiske proces

Bavarian-boss om aktiedyk på mia-køb: Vores største investor ATP bakker op

Chemometec opjusterer forventningerne

Efter gigantens konkurs: PwC skal undersøges for dobbeltrolle i rådgivning af Thomas Cook

Bavarian Nordic i stort kursfald efter milliardkøb

Finansdirektør i Bavarian Nordic: Medicinalkæmpes lagre er ikke regnet med i prisen

Kviklånsfirmaer vil have gældsregister: Det kan være forskellen på, om man skal en tur i fogedretten eller ej

Bavarian-topchef efter mia-opkøb: "Vi har nu skabt et stærkt uafhængigt vaccineselskab"