PET bliver forgyldt af nyt tilsyn
Foto: Scanpix
Generelt Af
Det nye tilsyn, der skal føre kontrol med personregistreringen i Politiets Efterretningstjeneste (PET), vil få fem mio. kr. årligt.

Men PET selv vil få 11,6 mio. ekstra, fordi det hemmelige politi skal svare på tilsynets spørgsmål. Det er penge, der bevilges oven i de omkring 800 mio. kr. årligt, PET i forvejen får.

Det fremgår af bemærkningerne til den kommende PET-lov, skriver Berlingske Søndag. Fordelingen rejser spørgsmålet om, hvem, der egentlig skal kontrollere hvem, mener Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef i PET.

Chefjurist i tænketanken CEPOS, Jacob Mchangama, advarer:

"Vi risikerer at lave en papirtiger, som selv inden for de begrænsede kompetencer om personoplysninger ikke engang kan udføre sin opgave," siger han til Berlingske Søndag.

Justitsminister Morten Bødskov (S) afviser, at det kan opfattes paradoksalt, at PET skal have flere penge end tilsynet.

"Vi styrker kontrollen med PET markant, og så er det klart, at det øgede tilsyn kræver, at PET kan efterleve de krav, der vil komme fra tilsynet," siger Morten Bødskov til Berlingske Søndag.

I Norge kostede et tilsvarende tilsyn i 2011 10,8 mio. norske kr., mens det tilsvarende svenske tilsyn i 2012 kostede 17,9 mio. svenske kr.

/ritzau/
Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Niels Lunde: Pas på shitstormen, Ilse Jacobsen

Det amerikanske budgetunderskud runder 5000 mia. kr.

Afgået bestyrelsesformand vil ikke forklare uenighed bag tredobbelt exit fra magtfuld Grundfos-ejer: "Det er nu ikke specielt dramatisk"

Finansudvalg kræver ministerfirma tjekket efter milliontilførsel

Det holder investeringsøkonomen øje med tirsdag

Amerikansk våbenfusion skaber gigant med værdi på 33,5 mia dollar

USA: IT-aktierne ramt midt på handelsdagen - trækker ugestarten i minus

Uro i magtfuld Grundfos-ejer: Bestyrelsesformand, næstformand og menigt medlem pakker deres ting og går

Markedet lukker: Chr. Hansen topper surt marked - William Demant i stort fald