New York Times skal interviewe Dovne Robert
Robert Nielsen er bedre kendt som Dovne Robert
Foto: Scanpix
Generelt Af
Robert Nielsen - bedre kendt som Dovne Robert - skal interviewes, når New York Times denne måned kommer til Danmark for at lave en større artikelserie om det danske velfærdssystem.

Avisen planlægger en stor artikelserie om det danske velfærdssystem, og Robert Nielsen skal på linje med ministre, tænketank, studerende og andre danskere give sit syn på velfærdsstaten, som evigt undrer amerikanerne.

"Jeg ved ikke, hvordan de har fundet frem til mig, men jeg tænkte "yes". Det er stort at blive interviewet af New York Times. Jeg tænkte også, at det er dejligt, at New York Times regnede mig for at have så stor en stemme i den danske debat, og de vil have mig til at snakke om den danske velfærdsdebat," siger Robert Nielsen - ikke helt uden selvironi - til Ritzau.

Robert Nielsen kom i vælten og direkte ind på den offentlige scene i september 2012, da han medvirkede i DR2-programmet "På den 2. side", hvor han erklærede, at han kun gad at tage meningsfyldte job.

Hellere kontanthjælp end et job på McDonald's, lød det.

Han fik i den grad råbt nationen op og skilt vandene, og han er selv overrasket over, at hans stemme og den efterfølgende blev så markant.

Tv-vært og journalist Anders Lund Madsen ansatte i 2012 Robert til at skrive klummer til for programmet "Dårligt Nyt", hvor Anders Lund Madsen var vært.

Interviewet skal foregår om en uge.

New York Times bekræfter over for Ritzau, at Dovne Robert skal interviewes som led i artikelserien om den danske velfærdsstat.

/ritzau/

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRobotaktier er på vej til at blive en megatrend

Annoncørbetalt
indhold af Saxo bank

Forsiden lige nu


Investorer stormer ind i olie- industriaktier efter angreb

Irans øverste leder: Vi vil aldrig forhandle med USA

Demant to uger efter hackerangreb: Vi afventer stadig fuld adgang til systemer - kan ikke give bud på potentiel regning

Lars Marcher taler ud om fyring fra Ambu: "Jeg var surrealistisk chokeret over, at jeg blev fyret på den måde"

Chemometec er vokset 56 pct på toppen: "Forventer at kunne fortsætte ad vækstsporet"

Chefstrateg: Det her bliver det vigtigste fra Fed i morgen - sådan vil markedet reagere

Ny undersøgelse: Virksomheder er godt tilfredse med de lokale jobcentre

Pape går med rød blok på 2030-klimamål: "Vores hovedkrav bliver, at klimaaftalen ikke skal koste arbejdspladser og vækst"

Morgenbriefing: Tidligere Ambu-chef "chokeret" over fyring, styrelse kræver 900 mio. af Nordea i udbyttesag