New York Times skal interviewe Dovne Robert
Robert Nielsen er bedre kendt som Dovne Robert
Foto: Scanpix
Generelt Af
Robert Nielsen - bedre kendt som Dovne Robert - skal interviewes, når New York Times denne måned kommer til Danmark for at lave en større artikelserie om det danske velfærdssystem.

Avisen planlægger en stor artikelserie om det danske velfærdssystem, og Robert Nielsen skal på linje med ministre, tænketank, studerende og andre danskere give sit syn på velfærdsstaten, som evigt undrer amerikanerne.

"Jeg ved ikke, hvordan de har fundet frem til mig, men jeg tænkte "yes". Det er stort at blive interviewet af New York Times. Jeg tænkte også, at det er dejligt, at New York Times regnede mig for at have så stor en stemme i den danske debat, og de vil have mig til at snakke om den danske velfærdsdebat," siger Robert Nielsen - ikke helt uden selvironi - til Ritzau.

Robert Nielsen kom i vælten og direkte ind på den offentlige scene i september 2012, da han medvirkede i DR2-programmet "På den 2. side", hvor han erklærede, at han kun gad at tage meningsfyldte job.

Hellere kontanthjælp end et job på McDonald's, lød det.

Han fik i den grad råbt nationen op og skilt vandene, og han er selv overrasket over, at hans stemme og den efterfølgende blev så markant.

Tv-vært og journalist Anders Lund Madsen ansatte i 2012 Robert til at skrive klummer til for programmet "Dårligt Nyt", hvor Anders Lund Madsen var vært.

Interviewet skal foregår om en uge.

New York Times bekræfter over for Ritzau, at Dovne Robert skal interviewes som led i artikelserien om den danske velfærdsstat.

/ritzau/

Sidste chance for at vinde 250.000 kr.

Du kan stadig nå at være med i Børsens Aktiespil. Foretag minimum fem handler senest 22. oktober, så er du med i spillet om hovedpræmien på 250.000 kr. Tilmeld dig her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Familiefirma dropper udstrakt hånd fra S: Renten på arvegæld er for høj

Brexit-drama i Bruxelles: Forhandlingerne fortsætter - men britiske medier siger der ikke bliver nogen aftale i aften

Velhavere skyder millioner i kapitalfonds it-selskab

Boris Johnson under stort pres i Underhuset

Coolshop-stifter åbner butikker i presset marked: "Vi vil gerne op omkring 20 butikker i Danmark"

Aktieluk i Europa: Uklarhed om brexit lagde dyne over markedet

Fortsat usikkerhed om brexit-aftale: Intensive forhandlinger i Bruxelles - men problemer i London

Formand i Nilfisk om anden nedjustering i år: Det er ikke sjovt at være et selskab, der skuffer investorerne i den grad, vi har gjort

Rekordbillig norsk krone efter stort fald i lakseprisen: "Der er ikke noget lys for enden af tunnelen"