Fritz Schur dropper formandspost
Fritz Schur ser optimal timing i exit fra formandsposten.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Opdateret 12.32 - Erhvervsmanden Fritz Schur, der står i spidsen for en række statslige selskaber, skruer ned for aktiviteterne. 

Han trækker sig således fra formandsposten i PostNord til april. Det sker ved den ordinære generalforsamling, hedder det i en pressemeddelelse.

Fratrædelsen sker efter i alt 18 år som medlem af Post-bestyrelsen. Beslutningen om at skifte bestyrelsesformand er sket i samråd med staterne bag postvirksomheden. Og timingen knyttes også op til, at Post Nord i forvejen er på jagt efter en ny koncernchef.

Fritz Schur mener, at det vil forbedre ansættelsesprocessen, hvis han også trækker sig nu.

Flere ansøgere

"Det er min opfattelse, at ansøgerfelterne er større, hvis begge poster er i spil på samme tid. Dette skyldes, at staterne har den forståelse, at der er en fra hvert land på henholdsvis direktør- og formandsposten," siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

Fritz Schur vil dog stadig stå i spidsen det videre arbejde med at finde en ny koncernchef.

"Fusionen mellem det danske og det svenske selskab har vist sin styrke, og det er derfor – uanset nedgangene i brevvolumenerne - et robust selskab, som nu skal skifte adm. direktør og bestyrelsesformand, og det nye team får et godt grundlag at arbejde videre på," lyder det videre fra Fritz Schur.

Topchef smuttede i december

PostNord mistede i december topchefen Lars Idermark, der valgte at skifte til et chefjob i svenske Södra.

Fritz Schur blev valgt ind i det daværende Post Danmark for 18 år siden. Og ved fusionen med det svenske Posten AB blev han bestyrelsesformand i det nye selskab i snart fire år.

Fritz Schur er også formand for de statslige selskaber Dong og SAS.

Han forventer at have et par relevante kandidater klar til koncernchefposten, når han trækker sig fra formandsposten 18. april.

Uro om SAS-post

Det er umiddelbart overraskende, at Fritz Schur forlader PostNord. Det lå nok mere i luften, at det kunne være formandsposten i SAS, der var tale om, for han har selv tidligere oplyst, at han endnu ikke var sikker på, om han genopstillede for det trængte luftfartsselskab.

"Jeg har ikke gjort mig nogen tanker om det endnu, men det vil jeg gøre i løbet af de kommende måneder. Bestyrelsen har et ansvar for, hvordan det går i et selskab. SAS har været på en lang, lang rejse fra et monopolselskab med vaner, når det gælder lønninger, vilkår og administrationsstørrelse i tre lande, som man simpelthen ikke kunne opretholde," udtalte han til Berlingske Business i november 2012.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst