Fritz Schur dropper formandspost
Fritz Schur ser optimal timing i exit fra formandsposten.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Opdateret 12.32 - Erhvervsmanden Fritz Schur, der står i spidsen for en række statslige selskaber, skruer ned for aktiviteterne. 

Han trækker sig således fra formandsposten i PostNord til april. Det sker ved den ordinære generalforsamling, hedder det i en pressemeddelelse.

Fratrædelsen sker efter i alt 18 år som medlem af Post-bestyrelsen. Beslutningen om at skifte bestyrelsesformand er sket i samråd med staterne bag postvirksomheden. Og timingen knyttes også op til, at Post Nord i forvejen er på jagt efter en ny koncernchef.

Fritz Schur mener, at det vil forbedre ansættelsesprocessen, hvis han også trækker sig nu.

Flere ansøgere

"Det er min opfattelse, at ansøgerfelterne er større, hvis begge poster er i spil på samme tid. Dette skyldes, at staterne har den forståelse, at der er en fra hvert land på henholdsvis direktør- og formandsposten," siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

Fritz Schur vil dog stadig stå i spidsen det videre arbejde med at finde en ny koncernchef.

"Fusionen mellem det danske og det svenske selskab har vist sin styrke, og det er derfor – uanset nedgangene i brevvolumenerne - et robust selskab, som nu skal skifte adm. direktør og bestyrelsesformand, og det nye team får et godt grundlag at arbejde videre på," lyder det videre fra Fritz Schur.

Topchef smuttede i december

PostNord mistede i december topchefen Lars Idermark, der valgte at skifte til et chefjob i svenske Södra.

Fritz Schur blev valgt ind i det daværende Post Danmark for 18 år siden. Og ved fusionen med det svenske Posten AB blev han bestyrelsesformand i det nye selskab i snart fire år.

Fritz Schur er også formand for de statslige selskaber Dong og SAS.

Han forventer at have et par relevante kandidater klar til koncernchefposten, når han trækker sig fra formandsposten 18. april.

Uro om SAS-post

Det er umiddelbart overraskende, at Fritz Schur forlader PostNord. Det lå nok mere i luften, at det kunne være formandsposten i SAS, der var tale om, for han har selv tidligere oplyst, at han endnu ikke var sikker på, om han genopstillede for det trængte luftfartsselskab.

"Jeg har ikke gjort mig nogen tanker om det endnu, men det vil jeg gøre i løbet af de kommende måneder. Bestyrelsen har et ansvar for, hvordan det går i et selskab. SAS har været på en lang, lang rejse fra et monopolselskab med vaner, når det gælder lønninger, vilkår og administrationsstørrelse i tre lande, som man simpelthen ikke kunne opretholde," udtalte han til Berlingske Business i november 2012.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse