Salget af elbiler svigter
Foto: Colourbox
Generelt Af
Danskerne står langt fra i kø for at få fingrene i en afgiftsfri elbil. I årets første syv måneder er der blot solgt 280 elbiler trods forventninger om et 2012-salg på op mod 5000, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Til gengæld er der solgt knap 101.000 nye diesel- og benzindrevne personbiler, viser tal fra bilbranchen. Det ringe salg får dog ikke regeringen til at vende elbilerne ryggen.

Tværtimod vil man med den nye skattereform lade landets 565.000 ejere af dieselbiler betale ekstra 730 millioner kroner om året ved at gøre det dyrere at eje dieselbiler. Pengene skal sende flere elbiler ud på vejene.

"Regeringen ønsker at øge udbredelsen af elbiler. Derfor forlænges afgiftsfritagelsen for elbiler frem til og med 2015, lyder forklaringen på regningen, der i gennemsnit løber op i cirka 1300 kroner om året for en dieselbil."

Forenede Danske Motorejere (FDM) kalder det tåbeligt, at regeringen vil straffe bilejere, der mindsker CO2-udledningen, for at understøtte et skrantende salg af elbiler.

"Afgiften modarbejder hele klimaproblematikken. Og selv om man pakker afgiften ind i grønt papir, er det tydeligt, at det ikke handler om miljø, men om at få penge i kassen," siger Torben Kudsk, chefkonsulent i FDM, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet

Banker lurer fortsat på negative indlånsrenter for private efter Jyske Bank-melding

"De penge, vi har puttet i det, begynder nu virkelig at levere resultater. Det er ret usædvanligt det her"