Kokkeelever i mesterklasse
Munkebo Bro lagde køkken til de fynske kokkeelever.
Generelt Af
Ved de første tre af i alt fem regionskonkurrencer i Børsens talentkonkurrence for unge kokke, var der tale om gastronomi på et gennemgående højt plan. De tre finalister er nu på vej til finalen i Tivoli.

Køkkenchef Ronni Emborg fra restaurant AOC i København afviklede den københavnske konkurrence som var den et urværk og de fem elever leverede et glimrende bidrag hver.

Hummer og umodne æbler

Jesper Andersen fra Dragsholm brillerede med en hummer, garneret med puré af umodne æbler, nye jordskokker og vilde urter. Fra Søllerød Kro kom Bjørn Nielsen serverede culottte fra fritgående kvæg i Nevada, som han havde tilberedt i 24 timer ved 54 grader.

Næste afdeling foregik på Munkebo Kro, hvor de fleste fynske toprestauranter havde sendt en elev.

Vinderen af denne afdeling blev Morten Ostenfeld Pedersen fra Sortebro Kro, som præsenterede en usædvanlig smuk tallerken domineret af changerende grønne nuancer med røget helleflynder i hovedrollen og et drys blomster som kronen på værket.

Fremragende irsk lam

Tirsdag var konkurrencen i Hjørring, på Vendia Gourmet hvor køkkenchef Kristian Riise var vært.

De toneangivende nordjyske restauranter som Mortens Kro, Ruths Hotel, De 2 Have, Svinkløv Badehotel og Brøndums Hotel var repræsenteret med deltagere og Kristian Malling Nielsen fra Ruths Hotel vandt, med en fremragende behandling af Incos irske lam fra Slaney Valley.

Fileten var omsluttet af en delikat tynd fjerkræfars, og ved siden lå små stykker sprødstegte, rasppanerede lammekødsstykker, som drev af saftighed, mens en syrlig sifoneret sauce livede smagsbilledet op.

Egentlig ret enkelt, men lige i skabet med masser af ren smag og detaljebeherskelse.

De tre vindere går videre til finalen, hvor i alt fem dyster. Det sker i Tivoli på restaurant Nimb, lørdag den 21. august og der er fri adgang for publikum, som kan se kokkene arbejde, købe den berømte Nimb hotdog samt smage vin fra konkurrencens hovedsponsor, Copenhagen Wine.

Læs mere om konkurrencerne og se billeder på borsen.dk's gastronomi-side.

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked