Generelt  
I Storbritannien skal dommere, jurister og politifolk bekendtgøre, hvis de er medlemmer af de hemmelige frimurerloger, lyder en opfordring til regeringen fra parlamentsmedlemmerne.
I Danmark møder det synspunkt ikke forståelse. Frimurer-medlemskab tilhører privatlivets fred, lyder vurderingen.
- Jeg tror, at danske dommere og politifolk har så høj en grad af personlig integritet, at de ikke er medlemmer af organisationer, som gør, at de må agere imod indholdet af deres job, mener SF's retspolitiske ordfører, Anne Baastrup.
- Det bør de selv kunne varetage på seriøs vis som ansvarlige mennesker, tilføjer hun og afviser, at der skal indføres regler for offentligt ansatte danskeres medlemskab af loger som frimurerne.
De britiske krav kommer fra en parlamentskomité, som indenrigsministeren har nedsat. Medlemmerne har anbefalet, at ansatte i politiet og i retsvæsenet skal bekende medlemsskab af en frimurerloge og at kravet også bør gælde alle offentligt ansatte og lands- og lokalpolitikere.
Komiteen, hvis medlemmer kommer fra begge sider af det politiske spektrum, skriver i sin rapport, at frimurernes indflydelse strækker sig ind i alle samfundets førende institutioner.
- Men det er en forhåndsmistænkleliggørelse. Vi har foreningsfrihed i Danmark, mener Birthe Rønn Hornbech fra Venstre. Hun afviser kategorisk den britiske idé.
Enhedslistens Søren Søndergaard er heller ikke begejstret for tanken.
- Umiddelbart skal man passe på med at kræve den slags. Det vil jeg være betænkelig ved. Man har en fundamental ret til at være medlem af det, man vil være medlem af, siger han. /ritzau/
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år

Hver fjerde liter mælk vi drikker er økologisk: Arla tæt på mål om 50 pct. vækst i øko-salget

Ekspert: Virksomheder er også i farezonen og bør sikre sig mod mobilaflytning

Bog & Ide-kæden skrumper igen: Mister 19 butikker på én gang til konkurrent

Store ambitioner og skisportstraditioner i Grindelwald

Kronik: Medarbejdere mangler mening - Medfører tab på 20-50 milliarder om året

Klimamøde i Madrid kører på overtid: Forhandlerne har været i gang hele natten

Støttepartier presser S: Danske virksomheder skal dyste på ligestilling

Krav fra investorer i kryptovaluta på jagt efter 190 mio dollar: Grav død børschef op