Generelt  
I Storbritannien skal dommere, jurister og politifolk bekendtgøre, hvis de er medlemmer af de hemmelige frimurerloger, lyder en opfordring til regeringen fra parlamentsmedlemmerne.
I Danmark møder det synspunkt ikke forståelse. Frimurer-medlemskab tilhører privatlivets fred, lyder vurderingen.
- Jeg tror, at danske dommere og politifolk har så høj en grad af personlig integritet, at de ikke er medlemmer af organisationer, som gør, at de må agere imod indholdet af deres job, mener SF's retspolitiske ordfører, Anne Baastrup.
- Det bør de selv kunne varetage på seriøs vis som ansvarlige mennesker, tilføjer hun og afviser, at der skal indføres regler for offentligt ansatte danskeres medlemskab af loger som frimurerne.
De britiske krav kommer fra en parlamentskomité, som indenrigsministeren har nedsat. Medlemmerne har anbefalet, at ansatte i politiet og i retsvæsenet skal bekende medlemsskab af en frimurerloge og at kravet også bør gælde alle offentligt ansatte og lands- og lokalpolitikere.
Komiteen, hvis medlemmer kommer fra begge sider af det politiske spektrum, skriver i sin rapport, at frimurernes indflydelse strækker sig ind i alle samfundets førende institutioner.
- Men det er en forhåndsmistænkleliggørelse. Vi har foreningsfrihed i Danmark, mener Birthe Rønn Hornbech fra Venstre. Hun afviser kategorisk den britiske idé.
Enhedslistens Søren Søndergaard er heller ikke begejstret for tanken.
- Umiddelbart skal man passe på med at kræve den slags. Det vil jeg være betænkelig ved. Man har en fundamental ret til at være medlem af det, man vil være medlem af, siger han. /ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Grundfos' topchef i klimaopråb: "Ambitionsniveauet kan simpelthen ikke blive for højt"

CMP Nedrivning kæmper for at undgå konkurs efter millionbøde i konkurrencesag

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Tid til salg? Usikker fremtid for lejlighedsejere forude

Et europæisk skæbnevalg - her er fire af de vigtigste emner for erhvervslivet de næste fem år

Det firehjulede Mercedes-sommerhus er klar til ferien

Macron øjner hårdt opgør mod franske EU-skeptikere

Nets frifundet i sag mod tidligere direktør

Thulesen Dahl: Det afgørende er at holde skindet på næsen