Kurt Thorsen med i moské-byggeri
Foto: Scanpix
Generelt Af
Finansmanden Kurt Thorsen kan være på vej tilbage som entreprenant byggematador. Ifølge politiken.dk er Thorsen således konsulent på projektet "Batteriet", som baner vej for et byggeprojekt på Amager med boliger, erhverv, fritidstilbud - og en moské.

»Kurt Thorsen har nogle svagheder og begrænsninger, men han har også mange visioner og er en god idemager«, siger den Ålborg-byggematadoren Bill Nielsen, der er en af investorerne bag projektet.

Ifølge byggematadoren Bill Nielsen, der er medinvestor i projektet, skal Kurt Thorsen skaffe udenlandske investorer i rollen som konsulent.

Ingen penge i projektet

"Han har ikke nogen økonomisk interesse i projektet og er alene præstationsaflønnet," siger Bill Nielsen til politiken.dk.

Han deler projektet med Ålborgs største frugtgrossist, Karl Henrik Frederiksen.

Efter nytår er Københavns Kommune klar til at indlede forarbejdet med en start-redegørelse, hvor det skal besluttes om, projektet kræver ændringer i lokalplanen.

Thorsens idé

"Batteriet" er tegnet af arkitektfirmaet B.I.G., men ifølge politiken.dk stammer ideen fra Kurt Thorsen.

Kort efter nytår er Københavns Kommune klar med en såkaldt startredegørelse, som politikerne tager udgangspunkt i, når de senere i 2007 beslutter om der skal laves en ny lokalplan, der baner vejen for et monstrøst byggeprojekt på Amager - nærmere betegnet på den såkaldte 'Moske-grund'.

Projektet på 120.000 kvardratmeter, som går under navnet 'Batteriet', er tegnet af arkitektfirmaet B.I.G. med arkitekten Bjarke Ingels i spidsen, men ideen er undfanget af Kurt Thorsen selv.

Uafklarede ting

"Der er fortsat en række ting, der skal afklares, idet projektet forudsætter en ny lokalplan og et kommuneplantillæg. Processen kører i retning af en startredegørelse – dvs. første skridt mod en ny lokalplan og et kommuneplantillæg - først i det nye år", siger chefkonsulent Peter Høiriis Nielsen fra Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning.

Byggeriet kan i bedste fald starte i 2009.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Prisen på Sallings millionhandel var hemmelig: Har betalt 205 mio. kr. for Fætter BR-ruiner

Aktier: Genmab bankede C25 tilbage efter fem gode dage

Regeringen vil sikre at briter kan blive i Danmark efter brexit

Njord om Danske Bank-søgsmål: Kan blive det største aktionærsøgsmål i dansk retshistorie

Genan-stifter om millionlån til sønnens villa i Risskov: Det var et arveforskud

Volvo tilbagekalder biler i Sverige og Danmark grundet fejl

Analyse: Vestager klemt i fransk-tysk skruestik - med risiko for at hjælpe Kina

Carlsberg-formand i Davos: Vi står stærkt inden svært 2019

DA: "Socialdemokratiet spiller hasard med landets fremtid"