Skattesmæk til pensionister i udlandet
Foto: Scanpix
Generelt Af
Ældre danskere, der pakker kufferten og flytter til den franske middelhavskysts glitrende sol for at nyde deres otium, bliver fremover blændet af et skattesmæk, som kan få dem til at blive hjemme.

De kan nemlig ikke længere tage pensionen med til Frankrig og nøjes med at betale fransk skat på 15-20 pct. Senest fra 2009 skal der betales dansk skat af pensionen på over 40 pct. – og med 60 pct. på marginalen.

Nøjagtig det samme vil ske på den spanske solkyst. Dem, der er flyttet, bliver dog fredet. Det er en følge af en ny rammeaftale, som skatteminister Kristian Jensen (V) har indgået med et bredt flertal af folketingets partier. Aftalen giver ministeren mandat til at opsige skatteaftalerne med Frankrig og Spanien, medmindre de to lande er klar til at indgå en ny aftale om, at Danmark har retten til at beskatte pensionen. Uanset om der kommer en ny aftale eller ej, hedder bundlinjen fremover skat på dansk niveau.

Søren Steenholdt, skattepartner i Ernst & Young, vurderer, at den nye kurs vil give lidt af et granatchok på danskernes lyst til at rejse til solkysten.

"Folk har fået fradrag for deres pensionsindbetalinger med 59 pct. i Danmark og kan blive beskattet af udbetalingerne med lave procenter i både Frankrig og Spanien. Dem, der sidder og regner med at skulle flytte ned til 15 pct. i skat, skal nu se en noget anden virkelighed i øjnene fremover," siger Søren Steenholdt.

Læs hele artiklen fra dagens udgave af dagbladet Børsen.

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål