BP: Olien slipper op i 2047
Foto: Bloomberg
Generelt Af
Prognosen for hvornår verdens oliereserver er udtømte, er dyster læsning for oliebranchen. Olieselskabet BP vurderer i sin årlige analyse af oliemarkedet, at der er godt 40 års forbrug tilbage i undergrunden på verdensplan.

For tyve år siden vurderede BP, at olien ville slippe op i 2026, men større eftersøgning efter olielommer og ny teknologi, hvor der kan bores næsten vandret, har gjort, at oliens levetid som menneskets foretrukne brændstof, er blevet forlænget.

I 2006 steg verdens forbrug af olie med 1,6 pct. svarende til 1,2 mio. tønder ekstra pr. dag - en vækst, der var lavere end i 2005 til trods for, at verdensøkonomien løb stærkere i 2006.

Årsagen er den globale opvarmning, der mindsker behovet for fyringsolie kombineret med de generelt højere oliepriser, skriver E24.no.

Mellemøstens undergrund indeholder kendte reserver på 743 mia. tønder olie - mere end dobbelt så store oliereserver, som resten af verden tilsammen.

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd

Kina-ekspert: ByteDance og Luckin Coffee kan blive de nye globale børsgiganter - danske virksomheder vil blive tromlet

Novo Nordisk-optur fortsætter efter godkendelse: Analytiker tror stadig på aktien

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Lyst til Kina? Her er mulighederne danske investorer