BP: Olien slipper op i 2047
Foto: Bloomberg
Generelt Af
Prognosen for hvornår verdens oliereserver er udtømte, er dyster læsning for oliebranchen. Olieselskabet BP vurderer i sin årlige analyse af oliemarkedet, at der er godt 40 års forbrug tilbage i undergrunden på verdensplan.

For tyve år siden vurderede BP, at olien ville slippe op i 2026, men større eftersøgning efter olielommer og ny teknologi, hvor der kan bores næsten vandret, har gjort, at oliens levetid som menneskets foretrukne brændstof, er blevet forlænget.

I 2006 steg verdens forbrug af olie med 1,6 pct. svarende til 1,2 mio. tønder ekstra pr. dag - en vækst, der var lavere end i 2005 til trods for, at verdensøkonomien løb stærkere i 2006.

Årsagen er den globale opvarmning, der mindsker behovet for fyringsolie kombineret med de generelt højere oliepriser, skriver E24.no.

Mellemøstens undergrund indeholder kendte reserver på 743 mia. tønder olie - mere end dobbelt så store oliereserver, som resten af verden tilsammen.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Er du over 35 ved du formentlig ikke hvad det handler om

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen