BP: Olien slipper op i 2047
Foto: Bloomberg
Generelt Af
Prognosen for hvornår verdens oliereserver er udtømte, er dyster læsning for oliebranchen. Olieselskabet BP vurderer i sin årlige analyse af oliemarkedet, at der er godt 40 års forbrug tilbage i undergrunden på verdensplan.

For tyve år siden vurderede BP, at olien ville slippe op i 2026, men større eftersøgning efter olielommer og ny teknologi, hvor der kan bores næsten vandret, har gjort, at oliens levetid som menneskets foretrukne brændstof, er blevet forlænget.

I 2006 steg verdens forbrug af olie med 1,6 pct. svarende til 1,2 mio. tønder ekstra pr. dag - en vækst, der var lavere end i 2005 til trods for, at verdensøkonomien løb stærkere i 2006.

Årsagen er den globale opvarmning, der mindsker behovet for fyringsolie kombineret med de generelt højere oliepriser, skriver E24.no.

Mellemøstens undergrund indeholder kendte reserver på 743 mia. tønder olie - mere end dobbelt så store oliereserver, som resten af verden tilsammen.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Morgenbriefing: Banker vil med på grøn bølge, milliardmål glipper i Lars Larsens Bolia

  Mens du sov: Pæne stigninger i Asien - håb om handelsaftale

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Nu skinner Michelins stjerner på hele Danmark

  Aktier: Brede stigninger i Asien på håb om handelsaftale

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal